Vienuoliktajame Utenos rajono tarybos posėdyje

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

utena.lt

Paskutinę rudens dieną, lapkričio 30-ąją, įvyko 11-asis Utenos rajono savivaldybės posėdis.

Posėdyje buvo svarstyti 38 klausimai.


Posėdžio pradžioje 40-mečio proga buvo pasveikintas Tarybos narys Vaidas Mikšys.


Posėdyje buvo patvirtinti Utenos rajono savivaldybės administracijos nuostatai, patikslintas Utenos rajono savivaldybės 2023 metų biudžetas, pritarta savivaldybės dalyvavimui projekte „Inkubavimo, konsultavimo, mentorystės ir tinklaveikos programų vystymas, skatinant pradedančiųjų SVV subjektų kūrimąsi ir augimą regionuose“ partnerio teisėmis ir projekto dalinio finansavimo, projektui „Viešojo naudojimo poilsio ir laisvalaikio infrastruktūros sutvarkymas prie Tauragno ežero bei pritaikymas vietos bendruomenės poreikiams“ ir dalinio finansavimo, Jungtinės veiklos sutarties sudarymui su Anykščių rajono savivaldybe ir Molėtų rajono savivaldybe, kuria šalys susitarė bendrai įsigyti 2024–2030 m. funkcinės zonos strategijos Anykščių, Molėtų ir Utenos rajonų savivaldybių teritorijose parengimo paslaugas.

Taip pat patvirtintos Keleivių ir bagažo vežimo vietinio (miesto ir priemiestinio) susisiekimo maršrutais Utenos rajono savivaldybėje taisyklės, Utenos rajono savivaldybės sportinės veiklos projektų finansavimo tvarkos aprašas, ,,Saulės“ ir Dauniškio gimnazijų nuostatai, nustatytos Utenos rajono savivaldybės bendrąjį ir ikimokyklinį bei priešmokyklinį ugdymą vykdančių mokyklų, Utenos švietimo centro teikiamų atlygintinų viešųjų paslaugų kainos.
Buvo pakeisti Vietinės rinkliavos už naudojimąsi Utenos rajono savivaldybės tarybos nustatytomis vietomis automobiliams statyti nuostatai. Pakeitimai įsigalios nuo 2024 m. sausio 1 d. pagal naujus nuostatus vietinės rinkliavos dydis – 120,00 Eur metams už vieną vietą transporto priemonei. Taip pat išduodamas Specialusis leidimas bus tvirtinamas už transporto priemonės priekinio stiklo kairiajame apatiniame kampe, kad būtų lengvai įskaitomas ir matomas.


Bene daugiausia aistrų sukėlė klausimas „Dėl atleidimo nuo žemės mokesčio ir valstybinės žemės nuomos mokesčio“. Posėdyje dalyvavę piliečiai išsakė nuomonę apie susiklosčiusią situaciją, susijusią su padidėjusiu mokesčių už žemę ir vandens telkinius. Po diskusijos buvo nutarta 4 asmenis, atitinkančius Utenos rajono savivaldybės biudžeto sąskaita teikiamų mokesčių lengvatų fiziniams asmenims tvarkos aprašo (toliau – Aprašas) reikalavimus, atleisti nuo mokesčio. Dėl lengvatos suteikimo kreipėsi 10 asmenų. Daugelio jų turtas kelis kartus viršija pagal Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nustatytą turto vertę, kai kurie asmenys neatitinka Aprašo reikalavimo – Fizinio asmens vidutinės mėnesio pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui per paskutinius 6 mėnesius iki prašymo pateikimo mėnesio 1 d., yra mažesnės už 3 (tris) valstybės remiamų pajamų dydžius (VRP dydis – 471 Eur), vieno asmens žemė yra apleista. Sprendimą dėl asmens, dalyvavusio posėdyje, buvo nutarta atidėti kitam posėdžiui. Taryba įpareigojo Utenos rajono savivaldybės administraciją dėl minėto asmens parengti sprendimą išimties tvarka sumažinti žemės mokestį 50 proc. Buvo atsižvelgta, kad asmuo yra pensininkas, pajamos mažos, o žemės mokestis gerokai išaugo.

Share this post

Parašykite komentarą