Ignalinos rajono ligoninei reikalinga skubi pagalba

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Gruodžio 14 dieną savivaldybėje vyko pasitarimas dėl labai sudėtingos situacijos  Ignalinos rajono ligoninėje. Ši medicinos įstaiga tapo COVID-19 protrūkio vieta, serga 17 darbuotojų ir didesnė dalis pacientų, dalis medicinos personalo yra saviizoliacijoje, kai kurie patys traukiasi iš darbo.

Priimtas sprendimas  pagalbon  šauktis savanorius, ypač jaunesnius žmones, kurie jau yra persirgę COVID-19 ir, kaip teigia specialistai, bent tris mėnesius turi imunitetą.  Savanoriai galėtų atlikti pagalbinius darbus, pvz., nešioti maistą. Taip pat šiandien bus kalbama su rajono lankomosios priežiūros ir kitais socialiniais darbuotojais, kurie, pasak mero Justo Rasiko, turėtų būti didžiausias ramstis šioje krizinėje situacijoje. Bus bandoma pagalbon pasitelkti ir Ignalinos sveikatos biuro medicinos specialistus, dirbančius mokyklose.

COVID-19 liga neužsikrėtę Slaugos skyriaus pacientai, giminių prašymu ir esant jų priežiūros galimybei namuose, bus išrašomi. Jei galimybės užtikrinti  priežiūrą nėra, bus organizuojama pagalba.

Savivaldybė pagalbos kreipėsi į respublikinę Panevėžio ligoninę, laukiama atsakymo. Šiandien, gruodžio 14 dieną 14 val. šaukiamas Ignalinos rajono ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Informaciją parengė Lina Kovalevskienė,

Share this post

Parašykite komentarą