Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre – apie gamtos paslaptis

Poryt, spalio 8 d., 17 val. Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras kviečia į tradicinio ciklo „Gamta po stogu“, kurį organizuoja Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, renginį „Išmanios varlės ir kitos džiunglių paslaptys“. Jį ves gamtininkas dr. Andrius Pašukonis, pastaruosius devynerius metus tyrinėjęs Pietų Amerikos varles. Renginys nemokamas. Į jį prašoma užsiregistruoti.

Atverti gamtos pasaulio paslaptis Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras kviečia ir vaikus. Jiems jau parengti net du nauji edukaciniai užsiėmimai.

Edukacija „Kodėl reikia saugoti drugius“ skirta 4-8 metų amžiaus vaikams. Keliaudami kartu su gidu po Centro ekspoziciją, mažieji atras, kur ir kokie drugiai gyvena, kurių saugomų teritorijų herbuose jie pavaizduoti. Kiekvienas edukacijos dalyvis galės susikurti savo drugelio vystymosi ciklo modelį ir išsinešti į namus.

Edukacija „Saugomos Lietuvos pelkės“ skirta 4-8 klasių moksleiviams. Jie kartu su gidu virtualiai keliaus po saugomas šalies pelkes. Kūrybinės užduoties metu moksleiviai turės išskirtinę progą sukurti tikrą pelkę ir stebėti, kaip ji geba išvalyti vandenį ir paversti jį geriamuoju.

Kasmet Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre apsilanko apie 10 tūkst. lankytojų. Populiariausia tarp jų yra įvadinė edukacija „Atrask ir pažink Lietuvos saugomas teritorijas“, tinkanti įvairaus amžiaus lankytojams, čia atvykusiems pirmą kartą. Mažieji labai mėgsta edukaciją apie „geležines varles“ („Kodėl reikia saugoti balinius vėžlius“), o vyresniųjų klasių moksleiviai – edukaciją „Kraštovaizdžio įvairovė saugomose teritorijose“ su interaktyvia kraštovaizdžio smėlio dėže.

Share this post

Parašykite komentarą