Žalioji talka baigė darbus ant tiltų per Paplovinį

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Vakar darbus baigė grupė ignaliniečių, birželio vidury sutarę įsijungti į akciją „Mano darbas Ignalinai“. Darbais, o ne žodžiais pademonstravo, kaip brangus jiems šventei besiruošiantis miestas, kaip nori juo gėrėtis ir džiaugtis, jį matyti jauną ir gražų.

Kaip sakė Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis, labai gražios iniciatyvos ėmėsi grupė ignaliniečių, išėjusi į Žaliąją talką pasižadėjusi atnaujinti tiltus per Paplovinio ežerą. Visi buvo kviečiami, visi buvo laukiami ir darbo įrankiais aprūpinti.

Pirmiausia talkininkams teko nugramdyti metaliniais šepečiais senuosius tilto turėklų ir atraminių sienelių dažus, o jau paskui imtis teptukų. Kartais susirinkdavo iki penkiolikos dažytojų. Dirbo įvairiausio amžiaus talkininkai, miesto gražinimo talkai paskyrę ne vieną birželio vakarą. Kai kas, iki tol teptuko rankoje nelaikęs, po kelių dienų jau vis drąsiau dažus kabino. Taigi talka dar ir amato išmokė.

Vakar darbai buvo baigti! Valentinas Rumbutis sakė, jog sunku būtų šitą ignaliniečių dovaną įvertinti pinigais. Vienam žmogui šį darbą patikėjus, gal tik rudeniop abu tiltai būtų nudažyti. Ignalinos miesto seniūnijos aplinkos gerinimo specialistas Audrius Smagurauskas irgi nesiėmė spręsti, kiek būtų reikėję sumokėti tokį darbą nuveikusiam. Bet kad suma būtų keturženklė – abejonių nekyla. Dabar gi seniūnijai tik darbo įrankiai ir dažai kainavo. Pastarųjų ant tilto viso bidono prireikė. 

Miesto seniūnija, kaip žadėjo, sutvarkė mažąjį tiltą: pakeistos senos lentos, link jo įrengtas patogus pakilimo takas dviratininkams ir tėveliams su vaikiškais vežimėliais.

Daug kalbų – tik triukšmą sukelia. Daug darbų – miestą naujam gyvenimui prikelia. Jei turite iniciatyvų – junkitės. Jei tikrai mylite Ignaliną – puoškite ją darbais.

Vida Gasparavičienė

Share this post

Parašykite komentarą