Pasivažinėjimai neatsakingiesiems gali baigtis ir antrankių uždėjimu

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Gruodžio 17 d. įvyko nuotolinis Utenos rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro pasitarimas, kuriame buvo kalbama apie LRV 2020-11-04 nutarimo Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ 2.1.7 papunktyje nustatytus asmenų judėjimo ribojimus. 

Pasitarime nuotoliniu būdu dalyvavo Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Vytautas Vaiškūnas, savivaldybės administracijos specialistai seniūnijų seniūnai, kiti atsakingi asmenys. Pasitarimą moderavo Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Utenos rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro koordinatorė – savivaldybės ekstremaliosios situacijos operacijų vadovė Zita Ringelevičienė.


„Susiklosčiusi sudėtinga COVID-19 situacija primena rusiškos ruletės žaidimą, kurio pabaiga nuspėjama iš anksto, – kalbą pradėjo Utenos apskrities VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas. – Stovim ant prarajos krašto. Todėl visi Vyriausybės priimti griežti ribojimai yra suprantami ir policija, vykdydama Vyriausybės nutarimą, yra pasiryžusi griežtai užtikrinti viešąją tvarką visą karantino laikotarpį.“


Pasak viršininko, jau gruodžio 18 d Utenos rajone pradės veikti kelių blokavimo postai. Jų bus devyni. Taip pat veiks du mobilieji ekipažai, kurie važinės po visą rajoną. Tvarkai keliuose palaikyti gali būti pasitelkti ir pareigūnai, kurie nedėvės uniformų, taip pat „trikojai“ greičio matuokliai.


Primename, kad blokavimo postai veiks:
• nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val.
• nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val.
• nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.


Kaip sakė V. Vaiškūnas, visi įvažiuojantys į Uteną bus griežtai tikrinami, išvažiuojantys iš miesto bus išleidžiami. „Jei prireiks – kalbėsimės, įkalbinėsim, o jei prireiks – ir antrankius uždėsime. Tegu gyventojai nepyksta: taip daroma, kad jau šv. Velykas galėtume sutikti su savo artimaisiais“, – pabrėžė Utenos apskrities VPK viršininkas.


Gera žinia ta, kad Utenos rajono gyventojams judėjimas rajone nebus ribojamas. Bet galioja rekomendacija nurodytomis datomis, o ir visą karantino laikotarpį susilaikyti nuo kelionių ir išvykimų iš namų.


„Pareigūnų tvarkai palaikyti nepritrūks, jei prireiks, padės pasieniečiai, šauliai, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, – informavo Utenos apskrities VPK viršininkas. – Primenu gyventojams, kad įvažiuojant į miestą būtinai reikės pateikti dokumentus, įrodančius, kad jie gali važiuoti į Uteną. „Svetimšaliai“ be teisinio pagrindimo į miestą nebus įleidžiami.“


Pasitarime taip pat buvo kalbama apie eismo ribojimų seniūnijose būtinybę, eismą ribojančių ženklų seniūnijų keliuose poreikį, seniūnai kalbėjo apie gyventojų informavimą, prevencinių priemonių taikymą, pristatė, kaip seniūnijų gyventojai laikosi karantino reikalavimų. Savivaldybės gydytoja Eligija Židonienė informavo apie koronaviruso situaciją Utenos rajone, sveikatos priežiūros įstaigų pasirengimą teikti paslaugas šventiniu laikotarpiu. Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė informavo, kad skyrius visą šventinį laikotarpį iki 2021 m. sausio 3 d. dirbs nauju darbo grafiku, daugiausia dėmesio skirdamas kaimo turizmo sodyboms ir viešosios tvarkos palaikymui seniūnijose.

Informaciją parengė:

Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė.

Share this post

Parašykite komentarą