Stadiono problemos: prieš septynerius metus ir dabar

Sigitas Vaičiukėnas

Anksčiau:

Citata:

” 2013 metų rudenį Utenio stadiono rekonstrukcijos projektas buvo pabaigtas ir visas projekto metu įsigytas turtas savivaldybės tarybos valdančiųjų daugumai priklausančių narių balsais buvo perduotas Utenos daugiafunkciam sporto centrui. Tuomet be manęs, daugeliui savivaldybės tarybos narių dokumentuose pateiktos įsigyto turto didžiulės kainos nesukėlė jokių klausimų. Tačiau atidžiau pažiūrėjus į savivaldybės dokumentuose juodu ant balto užrašytas įsigyto turto kainas, kiekvienam sveiko proto žmogui turėtų kilti klausimų dėl jo kainų. Projektą vykdžiusios įmonės vadovas „spjaudydamasis purvais“ (už tai beje savivaldybės Etikos komisijos buvo nubaustas) bandė į tai atsakyti, kad į įsigytą turtą opozicijai priklausantys politikai neįskaičiavo projektavimo darbų ar kitų statybų metu patirtų išlaidų. Pilnai tuo galima patikėti, tačiau ar Jums lengviau būtų mokėti pavyzdžiui už pomidorų kilogramą 30 eurų, jei prie jų būtų parašyta, kiek kainavo jų nuskynimas, atvežimas, mokesčiai ir kt.? Manau ne, nes kaina vistiek būtų 30 eurų. Reiktų sutikti su ilgus metus rajono valdžioje esančiu verslininku, kurio įmonė vykdė šį projektą, kad po 600 eurų vertės šiukšlių dėžėmis reikėjo padėti dar trinkeles ir bortelius. Tačiau ar nereikėjo po tomis trinkelėmis išvedžioti už milijoną litų nuotekų ir vandens tinklų, kurių įrengimas taip pat įtrauktas į įsigyto turto sąrašą? Ar tai ne tie patys darbai? O virš nuotekų tinklo esantys stadiono vidaus takai taip pat kainavo juk nei daug, nei mažai – 1,5 milijono litų. Po nuolat gendančia 293 000 litų vertės švieslente taip pat buvo trinkelių, tačiau ar tai smarkiai pakeitė jos įsigyjimo vertę, kaip ir aibės kito turto įsigyto už ES ir Utenos rajono mokesčių mokėtojų lėšas? Ką kalbėti apie buitinės paskirties pastatų remonto kainą, kuri nieko nenusileido prabangaus būsto remontui sostinės senamiestyje.”

http://www.marijuskaukenas.lt/index.php/17-naujienos/170-skaidri-utenio-stadiono-projekto-istorijos-pabaiga

Dabar:

Nuotraukoje praėjusią savaitę svarstyto savivaldybės taryboje sprendimo projekto aiškinamojo rašto iškarpa, kurioje aiškiai parašyta apie nusidėvėjusias dangas, neveikiančią švieslentę, kitus už auksinę kainą įrengto stadiono trūkumus.

AB “Utenos melioracija” paskelbtas bankrotas. Europiniai ir savivaldybės pinigai įsisavinti. Milijonai įsisavinti. Ir kas galėtų paneigti, kad taip viskas ir vyksta, kaip buvo sumastyta.

Viena galva gerai, dvi dar geriau.

Share this post

Parašykite komentarą