„Gėrio sergėtojo” apdovanojimas šiais metais įteiktas keturiems drąsiems vilniečiams

Utenos apskrities policija, nuo 2011 metų tęsdama ilgametes tradicijas, „Gėrio sergėtojo” apdovanojimu šiais metais pagerbė 4 visuomenės narius, kurių dėka neblaivus vairuotojas pasišalinęs iš eismo įvykio vietos ir palikęs įvykio vietoje sunkiai sužalotą dviratininką, buvo sulaikytas, o dviratininkui buvo suteikta ir iškviesta skubi medicinos pagalba.
Rugsėjo 29 d., Policijos Angelų sargų dienos šventinio minėjimo metu, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas „Gėrio sergėtojo” nominacijomis apdovanojo: DAGNĘ VILDŽIŪNAITĘ, JUSTINĄ VANCEVIČIŲ, JURGITĄ ŽAROMSKYTĘ, KĘSTUTĮ ŽILIONĮ.

Šių metų rugpjūčio 5 d. Justinas Vancevičius ir Dagnė Vildžiūnaitė ramiai automobiliu važiavo iš Švenčionių rajono į Ignaliną. Tolumoje jie pastebėjo skersai kelią stovintį automobilį „Volvo XC90″, kuris jiems artėjant pradėjo važiuoti link Ignalinos miesto. Kol kas dar nieko įtartino nejausdami, Justinas ir Dagnė toliau važiavo savo suplanuotu maršrutu, tačiau staiga kelyje pamatė išsibarsčiusius daiktus, šalmą, o dešiniajame kelio kelkraštyje pastebėjo gulintį sužalotą žmogų. Jie nedvejodami sustabdė automobilį, sustojo ir už jų važiavęs dar vienas automobilis, kuriame važiavo Jurgita Žaromskytė ir Kęstutis Žilionis. Suvokti įvykio situaciją ir reaguoti reikėjo žaibiškai, todėl nepažįstamieji skubiai pasitarę priėmė sprendimą. Jurgita ir Kęstutis liko prie sužaloto žmogaus ir teikė jam pirmąją pagalbą, iškvietė medikus ir sužalotas vyras buvo išgabentas į medicinos įstaigą, o Justinas ir Dagnė ėmė vytis anksčiau matytą „Volvo XC90″ automobilį, kuris, kaip jie įtarė, bandė pasprukti iš eismo įvykio vietos. Vejantis ir jau šiek tiek priartėjus prie matyto „Volvo XC90″ automobilio, buvo matyti, kad prie jo galo yra prisikabinęs sumaitotas dviratis, kuris važiuojant toliau atsikabino ir liko gulėti ant kelio. Įtardamas, kad galbūt yra persekiojamas, automobilis „Volvo XC90″ staiga suko iš pagrindinio kelio į kairę pusę link Strazdiškės kaimo ir sustojo. Justinas ir Dagnė savo automobiliu užtvėrė kelią, kad pažeidėjas nebeturėtų galimybės pasišalinti. Neblaivus vairuotojas, išlipęs iš „Volvo XC90″ automobilio, elgėsi agresyviai, garsiai šaukė, bandė atidaryti Justino ir Dagnės automobilio dureles. Laukiant iškviesto policijos ekipažo, Justinui ir Dagnei pavyko įtikinti pažeidėją elgtis ramiau ir laukti pareigūnų savo automobilyje.

Lai šie drąsūs keturi jauni „Gėrio sergėtojo” nominantai visiems bus kaip pavyzdys ir įkvėpimas.
Policijos bendruomenė DĖKOJA JUMS, už narsų poelgį dėl kitų visuomenės narių saugumo ir už pagalbą policijai atskleidžiant nusikalstamą veiką.

Violeta Ginaitienė

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas

Share this post

Parašykite komentarą