Utenoje atidarytas bendradarbystės centras „Spiečius“

Verslumo ir eksporto plėtros agentūra „Versli Lietuva“, siekdama užtikrinti verslumo skatinimo paslaugų prieinamumą visoje šalyje ir bendradarbiaudama su savivaldybėmis, kovo 31 d. atidarė šešis naujus bendradarbystės centrus „Spiečius“. Tai didžiausia „Spiečiaus“ centrų plėtra nuo pirmosios tokio tipo bendradarbystės erdvės atidarymo 2016 metais – dabar Lietuvos regionuose veikia 13 „Spiečių“. 

Kovo 31 d. „Spiečiai“ atidaryti Rokiškyje, Ukmergėje, Plungėje, Visagine, Birštone ir  Utenoje. Ankstesni bendradarbystės centrai jau įkurti Šiauliuose, Tauragėje, Panevėžyje, Klaipėdoje, Marijampolėje ir Kėdainiuose.

Utenoje „Spiečius“ „nutūpė“ Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“. Paraiškų iš Utenos rajono smulkiųjų ir vidutinių verslininkų Utenos „Spiečius“ sulaukė daugiausiai: registracija buvo sustabdyta dar prieš atidarymą. Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas džiaugiasi tokiu kraštiečių aktyvumu ir tiki, kad „Spiečius“ bus ta vieta, kurioje bendradarbiaus ir bičiuliausis ir vietos valdžia, ir pradedantys verslininkai, ir verslo vilkai.  

Apie tai Utenos rajono savivaldybės meras kalbėjo per „Spiečių“ atidarymą, kuris vyko virtualioje erdvėje. Kartu su Alvydu Katinu atidaryme dalyvavo Rokiškio, Ukmergės, Plungės rajonų, Visagino, Birštono savivaldybių merai, VšĮ „Versli Lietuva“ generalinė direktorė Daina Kleponė.

 Prie „Spiečiaus“ prisijungę smulkieji verslininkai, be čia jiems suteikiamos nemokamos darbo vietos, gali naudotis pilnu verslumo paslaugų paketu, skirtu padėti vietiniams verslams kurtis ir augti. „Spiečiaus“ nariams teikiamos individualios verslo konsultacijos, suteikiama galimybė konsultuotis su verslo ekspertais, dalyvauti verslo įgūdžių ugdymo programose, mokymuose ir renginiuose bei bendrauti ir užmegzti pažintis su kitais regionų verslininkais. Dar šiemet „Spiečiaus“ paslaugų paketą papildys naujos paslaugos – e-komercijos dirbtuvės ir verslo auginimui skirta akseleravimo programa. „Versli Lietuva“ generalinė direktorė pažymi, jog nuo šiol „Spiečiaus“ tinklas dengia visą šalies teritoriją, todėl centruose teikiamos tikslinės, kiekvienam verslui aktualios paslaugos – ranka pasiekiamos visiems Lietuvos smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams. 

Bendradarbystės centrų atidaryme savo įžvalgomis, kaip idėją paversti sėkmingu verslu, pasidalino rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ pirmininkas Ilja Laurs.

Kaip sakė Daina Kleponė, „Spiečiai“ toliau veiklas vykdys nuotoliniu būdu ir fiziškai savo duris atvers, kai šalyje pasibaigs karantino ribojimai, varžantys žmonių susibūrimus. Visgi karantinas netrukdo „Spiečiuose“ teikti verslumo paslaugas. 

Tolesnį bendradarbystės centrų vystymą ir išlaikymą iš „Verslios Lietuvos“ savivaldybės perims 2022 metais.

Utenos rajono savivaldybės administracijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ inf.

Share this post

Parašykite komentarą