Akcija „Būk saugus, mokiny!“

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Informaciją parengė: Utenos priešgaisirinė gelbėjimo tarnyba.

Šių metų vasario–gruodžio mėnesiais Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas rengia prevencinę akciją „Būk saugus, mokiny!“. Ji bus vykdoma atsižvelgiant į Lietuvoje paskelbto karantino režimo apribojimus.

Metų pradžioje akcija bus rengiama nuotoliniu būdu, o atšaukus karantiną ir esant palankiai epidemiologinei situacijai, valstybinės priešgaisrinės priežiūros, civilinės saugos pareigūnai ir ugniagesiai gelbėtojai lankysis šalies mokyklose ir susitiks su moksleiviais arba mokiniai galės atvykti į departamento teritorinius struktūrinius padalinius.

Akcijos metu mokiniai bus supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, jiems bus paaiškinta, kaip saugiai elgtis prie vandens telkinių, vandenyje ir ant ledo, ką daryti įlūžus, kaip elgtis įvykus nelaimei, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus. Taip pat bus ugdomi mokinių saugios gyvensenos įpročiai, mokiniai supažindinami su ugniagesio gelbėtojo darbu ir skubiosios pagalbos tarnybų telefono numerio 112 paskirtimi.
Akcijos metu pareigūnai ne tik ves paskaitas, bet ir naudos vaizdo ir garso medžiagą, interaktyvias mokomąsias priemones, dalijamąją medžiagą – knygeles, lankstinukus žmogaus saugos tema, ugniagesiai mokinius supažindins su ugniagesio gelbėtojo profesija, pademonstruos jiems gaisrų gesinimo ir gelbėjimo techniką bei įrangą.
Šia akcija siekiama skatinti mokinius prisidėti prie gaisrinės saugos kultūros puoselėjimo buityje ir viešosiose vietose, gaisrinės saugos problemų sprendimo, ugdyti saugios gyvensenos sampratą, populiarinti pilietiškumo pavyzdžius, motyvuoti mokinius pilietiškai ir savanoriškai veiklai gaisrinės saugos srityje, formuoti teigiamą mokyklų bendruomenių nuomonę apie valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos veiklas, populiarinti ugniagesio gelbėtojo profesiją visuomenėje, skatinti pastebėti ir įvertinti pozityvias suaugusiųjų, mokinių iniciatyvas gaisrinės saugos srityje.


Dėl akcijos teirautis Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos telefonais: 8 659 13280, 8 659 13279, 8 698 02284.

Share this post

Parašykite komentarą