Seimo pirmininkė sveikina Krašto apsaugos savanorius ir dėkoja už pasiaukojančią tarnybą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina Lietuvos kariuomenę, Krašto apsaugos savanorių pajėgų karius-savanorius ir jų artimuosius su 30-osiomis Krašto apsaugos savanorių pajėgų įkūrimo metinėmis. Savo sveikinime Seimo pirmininkė pabrėžia karių savanorių reikšmę pilietinei visuomenei.

„Prieš 30 metų pašaukimas į Aukščiausiosios Tarybos rūmus atvedė pirmuosius karius-savanorius. Tuomet jie virto mūsų laisvę saugojusiu mūru ir davė priesaiką budėti. Toks laisvas karių-savanorių pasirinkimas ilgai ir kantriai ruoštis, savo laiką paskirti pratyboms, o nelaimės akivaizdoje prisiimti atsakomybę už save ir aplinkinius nuolat įkvepia Lietuvos visuomenę būti labiau pilietiška ir jautria. Jūsų misija patikina tautiečius, kad Lietuva yra saugi ir jau nebepasiduos“, – sako Seimo pirmininkė.

Sveikindama Krašto apsaugos pajėgų savanorius Lietuvos parlamento vadovė dėkoja už pasiaukojančią jų tarnybą.

„Jūsų rodomas drąsos pavyzdys yra kertinis kiekvienoje kovoje už laisvę. Dėl to šiandien dėkoju už Jūsų pasiryžimą stovėti pirmose eilėse ir kovojant su COVID-19 plitimu tarp mūsų žmonių. Tai yra atsakomybės ir stiprybės pavyzdys, kuris įkvepia“, – teigia Seimo pirmininkė.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą