Pradinukai mokosi plaukti

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

ignalina.lt

Įgyvendinant „Tūkstantmečio mokyklų“ programos (toliau – TŪM) projektą „Tūkstantmečio mokyklos I“, nuo 2023 m. rugsėjo 12 d. Ignalinos sporto ir pramogų centre vyksta plaukimo pamokos pradinukams.

Šias pamokas lanko visų Ignalinos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų – Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos, Ignalinos r. Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos, Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos ir Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos – 2, 3 ir 4 klasių mokiniai. Plaukimo pamokos prieinamos kiekvienam, ir specialiųjų ugdymosi poreikių turinčiam, vaikui, nepriklausomai nuo jo turimų specialiųjų ugdymo poreikių ir/ar negalių, turinčiam tėvų sutikimą jose dalyvauti.

Mokiniai plaukti mokysis dvejus mokslo metus. Užsiėmimai vyks per fizinio ugdymo pamokas, todėl prieinami visiems vaikams ir finansine prasme, nes tėvams nieko nekainuos nei pačios plaukimo pamokos, nei vaikų kelionė į baseiną. Šiais mokslo metais TŪM lėšomis bus finansuojama po 36 plaukimo pamokas kiekvienam trečiokui ir ketvirtokui ir po 18 plaukimo pamokų kiekvienam antrokui (dar 18 plaukimo pamokų antrokams, kaip ir kasmet, bus finansuojamos ŠMSM lėšomis). Plaukti vaikai bus mokomi ne didesnėse kaip 12 mokinių grupėse.

Ignalinos rajono savivaldybės Švietimo pažangos plane numatyta, kad vaikų mokymas plaukti yra svarbus net keliais aspektais:

  • pradinių plaukimo įgūdžių mokymo;
  • saugaus elgesio prie vandens;
  • skendimų prevencijos;
  • fizinio aktyvumo didinimo;
  • atsipalaidavimo pratimų vandenyje išmokimo;
  • sveikos gyvensenos skatinimo;
  • streso mažinimo.

Tikimasi, kad visų savivaldybės mokyklų pradinukai mokės plaukti ir saugiai elgtis vandenyje, mokės atsipalaidavimo vandenyje pratimų, žinos plaukimo svarbą sveikai gyvensenai ir streso mažinimui. Todėl neabejotina plaukimo pamokų nauda ne tik išmokant vaikus plaukti, bet ir stiprinant jų sveikatą, skatinant sveikos gyvensenos įgūdžius ir mažinant stresą.

Plaukimo pamokas veda VšĮ Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademijos treneriai pagal šios akademijos parengtą 2–4 klasių mokinių mokymo plaukti programą.

Rita Gasiukevičienė,
Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė,
TŪM programos vadovė savivaldybėje

Share this post

Parašykite komentarą