Daugiau nei 30 tūkst. eurų apgaule loterijose „laimėjusiai“ uteniškei teks atlyginti žalą

Panevėžio apygardos prokuratūrai pavyko įrodyti, kad uteniškė prekybininkė sukčiaudama momentinėse loterijose, „laimėjo“ ir pasisavino daugiau nei 30 tūkst. eurų. Moteris savo kaltę pripažino, susitaikė su loterijos organizatoriais ir įsipareigojo atlyginti padarytą žalą.

Į teisėsaugos pareigūnus loterijas organizuojančios ir jų bilietus platinančios bendrovės atstovai kreipėsi atlikę vidinį patikrinimą ir nustatę, kad viename spaudos kioske Utenoje yra išmokėta itin daug pinigų už neva laimėjusius loterijos bilietus.

Kilus įtarimams, kad viena buvusi šio spaudos kiosko darbuotoja apgaule, klastodama momentinių loterijų bilietų patikrinimo kodus, per šiek tiek daugiau nei vienerius metus galėjo pasisavinti virš 30 tūkst. eurų, skirtų laimėjimams išmokėti, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sigita Šabliauskienė.

Iš pradžių kategoriškai neigusi savo kaltę, vėliau 39 metų uteniškė prisipažino, kad, pasinaudojusi darbe sukauptomis specifinėmis žiniomis apie loterijos bilietus, apgaudama kompiuterinę sistemą, ji daugiau nei metus savinosi pinigus, kuriuos išleisdavo savo poreikiams tenkinti.

Panevėžio apygardos prokuratūra šį mėnesį gavo loterijas organizavusios bendrovės atstovų prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes bendrovė susitaikė su įtariamąja ir sudarė susitarimą dėl žalos – 30 995 eurų – atlyginimo dalimis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė S. Šabliauskienė birželio 21 d. priėmė nutarimą ikiteisminį tyrimą nutraukti šalims susitaikius ir įtariamąją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, jai taikant baudžiamojo poveikio priemonę – 350 eurų dydžio įmoką į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Tą pačią dieną prokurorės nutarimą patvirtino Utenos apylinkės teismo Utenos rūmų ikiteisminio tyrimo teisėjas.

Rasa Stundžienė

Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros
Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė

Share this post

Parašykite komentarą