Širdies kalba. Vaikų dienos centras dalijasi gražiomis naujienomis

2021. 11. 09

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Širdimi galime jausti, girdėti, kalbėti, matyti, kurti. Ignalinos Švč. M. Marijos Gimimo parapijos bažnyčioje bei vaikų dienos centre ,,Eldoradas” svečiavosi pasakų vaikams autorė, programos ,,Pažintis su neregio pasauliu‘‘ edukatorė Indrė. 

Šv. Mišių metu ji skaitė Švento Rašto skaitinius Brailio raštu, giedojo giesmes, išgirdome Indrės tikėjimo liudijimą, kaip Dievas veikia jos gyvenimą. Švytintis, spinduliuojantis, gyvai tikintis jaunas žmogus. Jau vien šios moters buvimas buvo liudijimas Dievo veikimo ir Dievo darbų. Nuostabią sekmadienio popietę Indrė paskyrė ir vaikų dienos centro ,,Eldoradas‘‘ vaikams pravesdama edukacinę programėlę. 

Vaikams skaitė vieną iš savo sukurtų pasakų ,,Kaip mergaitė tapo gėlių karaliene‘‘. Su vaikais aptarė pasakos pagrindinę mintį, ko moko ir ką mums kalba ši pasaka. Indrės kurtos pasakos neša gerumo, jautrumo kitam, paprastumo, draugystės, meilės žinią. Vaikai galėjo apžiūrėti ir išbandyti spausdinimo mašinėlę, kuri rašo Brailio raštu. 

Gavosi savitas bendras laiškas. Vaikai buvo supažindinti su pinigų matuokliu, spalvų detektoriumi, Brailio laikrodžiu, baltąja lazdele. Viską galėjo patys paliesti, išbandyti. Indrė skatino vaikus pamąstyti ar neregys turi draugų, kokius žaidimus galime žaisti su neregiu? Vaikai uždavinėjo jiems rūpimus klausimus. Atsisveikino Indrė palinkėjimu: vertinkite tai, ką turite ir darykite gerus darbus. Lai mūsų širdies šviesa ir gerumas spindi mumyse ir aplink mus.

Ignalinos vaikų dienos centro ,,Eldoradas‘‘ vadovė Vaiva Kaladinskienė

Share this post

Parašykite komentarą