Saulės energijos elektrinė bus įrengta ant Molėtų policijos pastato

Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau – Utenos aps. VPK) pradeda įgyvendinti projektą „Saulės energijos panaudojimas Molėtų rajono policijos komisariate“, kuriam skirtas 25 040 eurų finansavimas iš Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros, o bendra projekto vertė 31 300 eurų.

Projektą planuojama įgyvendinti per 18 mėnesių. Įsigyta saulės elektrinė bus sumontuota ant Molėtų rajono policijos komisariato pastato.

Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas akcentavo, kad Utenos aps. VPK visuomet iniciatyviai dalyvauja projektuose ir taip siekia įdiegti inovatyvias ir modernias technologijas Utenos apskrityje. Šis projektas teiks ekonominę naudą ir prisidės prie aplinkos taršos mažinimo, kadangi elektros energija bus gaminama iš atsinaujinančio energijos šaltinio.

Utenos aps. VPK viršininko pavaduotojas Saulius Navarskas pabrėžė, kad šis projektas jau antrasis Utenos aps. VPK – prieš keletą metų panašus projektas buvo įgyvendintas Anykščių rajono policijos komisariate. Kitais metais planuojama saulės energijos elektrinę įrengti ir ant Utenos aps. VPK pastato.

———————

Asta Šuminienė

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vedėja

Share this post

Parašykite komentarą