G. Nausėda sureagavo į skiepų be eilės skandalus: šis šlykštus cinizmas tęstis negali

Prezidentas Gitanas Nausėda sureagavo į COVID-19 skiepų be eilės skandalus. Šalies vadovas akcentuoja, kad toks šlykštus cinizmas, bandant gauti vakciną be eilės tęstis negali. Todėl prezidentas pirmadienį susidariusią situaciją ketina aptarti su premjere Ingrida Šimonyte ir sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.

„Šis šlykštus cinizmas toliau tęstis nebegali. Bandymai pasinaudoti pažintimis, žinomumu, įtakingais pažįstamais ar giminėmis, siekiant vakciną gauti anksčiau už kitus, pakerta pačią teisingumo valstybėje idėją. Tai gėdingas sovietinio elgesio reliktas, kurį, paradoksalu, matome Sausio 13-osios 30-ųjų metinių išvakarėse“, – savo feisbuko paskyroje rašo G. Nausėda.

„Ką apgaudinėja tie, lendantys be eilės? Su koronavirusu kovojančius medikus, pacientus ligoninėse, senukus globos namuose. Valstybę. Kiekvieną iš mūsų. Sveikatos apsaugos ministerija neturi teisės prisidengti ligoninių atsakomybe ar nežinia kiek truksiančiais tyrimais“, – taip pat akcentuoja prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžia, kad vakcinacijos proceso teisingumas ir efektyvumas šiandien yra viena svarbiausių Sveikatos apsaugos ministerijos atsakomybių.

„Būtini greiti ir ryžtingi sprendimai, numatantys atsakomybę šiems tik savo kailiu besirūpinantiems žmonėms. Būtina apibrėžti ir valdyti visą vakcinavimo procesą, kontroliuoti jį ligoninėse, jei reikia, skirti tik už tai atsakingus žmones“, – rašo prezidentas.

Todėl G. Nausėda teigia pirmadienio rytą vakcinacijos skaidrumo klausimą ketinantis aptarti su premjere I. Šimonyte bei sveikatos apsaugos ministru A. Dulkiu.

„Jei kitaip nesusitvarkome, matau prasmę numatyti griežtą atsakomybę vakcinacijos tvarkos pažeidėjams. Tačiau tam pirmiausia reikalinga aiški, detali, interpretacijų nenumatanti Sveikatos apsaugos ministerijos parengta vakcinavimo tvarka. Pirmadienio rytą apie tai kalbėsiu su ministre pirmininke ir sveikatos apsaugos ministru, iš kurio tikiuosi sprendimų siūlymų, o ne apgailestavimų“, – teigia jis.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą