Rajono vadovai susitiko su Ceikinių seniūnijos gyventojais

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Trečiadienį Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, mero pavaduotojas Juozas Rokas, administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, pavaduotoja Lina Gladkauskienė lankėsi Ceikinių seniūnijoje ir susitiko su gyventojais.

Jaukioje Ignalinos kultūros namų Ceikinių padalinio salėje buvo aptarti rajono ir Ceikinių seniūnijos svarbiausi įvykiai, kalbėta apie būsimus darbus.

Apie tai, kas šiais metais padaryta Ceikiniuose ir seniūnijos kaimuose, kalbėjo Ceikinių seniūnas Saulius Zabolevičius. Pasidžiaugta kad ir kukliais remonto darbais seniūnijos, vietos kultūros, bendruomenės patalpose, atnaujinta lauko estrada.

– Visus darbus atliekame savo jėgomis, tad gal laiko prasme ir pralaimime, bet tikrai sutaupome nemažai pinigų, – sakė seniūnas. – Štai kad ir lauko estrados atnaujinimui pakako dviejų su puse tūkstančio eurų. Pinigus panaudojome tik medžiagoms: lentoms, sutvirtinimo varžtams, dažams. Visi darbai – mūsų pačių darbuotojų rankomis.

Seniūnas dėkojo darbščioms seniūnijos kultūros darbuotojoms – bibliotekininkei Onutei Martinėnienei, kultūrinių veiklų organizatorei Emai Trapikienei – už parengtus renginius, edukacijas, o gal labiausiai – už neseniai atidarytą kraštotyros ekspoziciją, skirtą žymių krašto žmonių atminimui.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė taip pat pasidžiaugė ceikiniečių iniciatyva pagerbti savo krašto garsius žmones ir prasitarė apie šios ekspozicijos papildymą – ketinimą kitais metais prie Petrauskų namo pastatyti muzikinį suolelį, ant kurio prisėdus galima bus pasiklausyti muzikos.

Kaip prisipažino seniūnas Saulius Zabolevičius, dėl darbo jėgos stokos nespėta atlikti visų planuotų kapinių tvarkymo darbų.

Jūratė Balinskienė, tarsi papildydama seniūną, pranešė susirinkusiems, jog jau kitais metais ketinama rajone imtis kapinių skaitmeninimo, kad visiems, net retai lankantiems savo artimųjų kapus ar visai nežinantiems, kur yra palaidoti jų artimieji, būtų lengviau atrasti tuos kapus. Pirmajame etape būtų suskaitmenintos didžiosios Ignalinos rajono kapinės, tarp kurių būtų ir Ceikinių kapinės.

Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas apžvelgė COVID-19 situaciją rajone, kalbėjo apie švietimo įstaigų darbą, rajone įvykdytus struktūrinius pakeitimus švietimo sistemoje.

Meras Justas Rasikas pirmiausia pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu su Ceikinių seniūnu, per kurį, kaip sakė, išgirstami ir visų seniūnijos gyventojų lūkesčiai.

– Mums svarbu žinoti jūsų nuomonę, išgirsti jūsų pastabas, įsiklausyti į pageidavimus, – sakė meras. – Tai padeda mums racionaliau sudaryti darbų planą. Nors metai dar nesibaigė, mūsų mintyse jau ateinančiųjų projektai.

Susirinkusiems į susitikimą Ceikinių seniūnijos gyventojams meras Justas Rasikas pasakojo apie vasarą užgriuvusius rūpesčius dėl neteisėtų migrantų, besitęsiančius nepatogumus dėl pandemijos ir – įgytas pamokas.

Taip pat buvo kalbėta apie gana geras permainas ir numatomas perspektyvas Lietuvos žiemos sporto centre, džiaugtasi atgyjančia ir tvarkoma Palūše, pasidalyta ateities projektais. Kartu priminta, kad biurokratija turi savo kainą: nuo projekto iki objekto turi būti nueitas ilgas kelias, padaryta daug darbų.

– Norime matyti rajoną ir ekonomiškai stiprėjantį, ir patrauklų savo gamtiniu, istoriniu palikimu bei kultūrine veikla, – sakė meras.

Po daugiau nei dvi valandas trukusio susitikimo meras Justas Rasikas dėkojo Ceikinių seniūnijos gyventojams už domėjimąsi rajono ir savo krašto gyvenimu, o primindamas apie artėjančias didžiąsias šventes, linkėjo, kad pandemija neišskirtų šeimų, leistų visiems drauge susirinkti, būti kartu, švęsti.

– Būkite vaikais, kurie tiki stebuklais, – linkėjo meras. – Kai dirbama sutelktai, geranoriškai, stebuklai įvyksta ir suaugusiųjų pasaulyje.

Vida Gasparavičienė

Share this post

Parašykite komentarą