Šeimos komisijos viešnagė Vilniaus rajone

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

Utenos rajono savivaldybės šeimos komisija tęsia bendradarbiavimą su Vilniaus rajono savivaldybės šeimos taryba. Šių metų balandžio mėnesį priėmę kolegas Utenoje, spalio 19 d. vyko atsakomajam vizitui į Maišiagalą.
Susitikimas vyko Maišiagalos Houvaltų dvare. Susitikimo dalyviai diskutavo apie šeimos politikos formavimo galimybes per Šeimos tarybų/komisijų veiklą, kuriant šeimai palankią aplinką savivaldybėse. Aptartos tokios aktualios šeimų problemos, kaip skyrybos šeimoje ir jų poveikis vaikams, nepilnamečių alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimas, smurtas artimoje aplinkoje, paslaugų šeimai prieinamumas bei plėtros poreikis. Komisijų atstovai vieningai nutarė, kad pagalbos šeimai procese svarbu specialistų kompetencijos bei paslaugų prieinamumas. Kaip galimybę plėtoti socialines, švietimo, sveikatos priežiūros paslaugas šeimai ir vaikui, didinant jų prieinamumą ir kokybę, išskyrė aktyvią nevyriausybinių organizacijų veiklą.

Pasidalinę veiklos patirtimi susitikimo dalyviai lankėsi Maišiagalos kunigo Juzefo Obrembskio muziejuje, susipažino su klasicizmo stiliaus Houvaltų dvaro istorija. Dvare po rekonstrukcijos įkurtas Tradicinių amatų centras. Jame komisijų atstovai dalyvavo edukaciniame užsiėmime – rišo tradicinę Vilniaus krašto margaspalvę verbą.
Baigiantis viešnagei Utenos rajono savivaldybės šeimos komisijos pirmininkė Dalia Vilkauskienė dėkojo savo kolegoms vilniečiams už šiltą priėmimą, draugišką bendradarbiavimą ir malonią pažintį su Vilniaus rajonu.

Share this post

Parašykite komentarą