Rokiškyje eglutę įžiebė vyriausiasis Lietuvos Senelis Kalėda

Rokiškis penktadienio vakarą įsiliejo į gražiausių metų švenčių laukimą ir Nepriklausomybės aikštėje iškilmingai įžiebė eglutę. Iš Rokiškio kilęs ir šiuo metu per Lietuvą jau keliaujantis vyriausiasis Senelis Kalėda, įsikūręs paslaptingoje vietoje, miesto gyventojus šiemet sveikino virtualiai – nuotolinį renginį rokiškėnai galėjo stebėti tiesioginės transliacijos metu.

Rokiškio eglutės viršūnę papuošė įspūdinga žvaigždė, kurios trafaretu rokiškėnai dalinsis po eglutės įžiebimo ir galės ja puošti savo namų langus. Šalia pagrindinės eglės nusidriekė gražia tradicija tapusi eglių alėja – Rokiškio gyventojai ir čia įsikūrusios įmonės kasmet miestui dovanoja šiuos medelius, kuriais po švenčių atkuriami parkai.

Nepriklausomybės aikštėje, kaip nurodoma Rokiškio savivaldybės pranešime, šalia šv. Mato bažnyčios buvo įkurdinta įspūdingo dydžio ąžuolinė prakartėlė, kurios figūrų aukštis siekia net iki dviejų metrų. Prakartėlę Rokiškio krašto muziejuje vykusio plenero metu kūrė Lietuvoje gerai žinomi tautodailės menininkai Saulius Lampickas, Adolfas Teresius, Rimantas Zinkevičius, Artūras Janickas, Gintaras Varnas, Eduardas Titas ir Kęstutis Krasauskas. Po švenčių prakartėlė ne tik papildys muziejuje sukauptą kolekciją, bet ir keliaus per viešąsias miesto erdves, bažnyčias, kitus miestus ir, tikimasi, reprezentuos Lietuvos tautodailę kitose šalyse.

Rokiškėnai visas vietas galėjo virtualiai aplankyti tiesioginės transliacijos metu, o nekantriausiems, kurie būtinai norėjo viską apžiūrėti gyvai, buvo sudarytos sąlygos tai daryti pravažiuojant automobiliu ir nesibūriuojant.

Valentina Gudienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą