Kryžius ant priekinio stiklo neišgelbėjo vairuotojo nuo bausmės. Kabinos papuošimai inspektoriams nepatiko

Šaltinis: trans.info

Jau seniai visi vairuotojai žino, kad matomumas iš kabinos yra nepaprastai svarbus saugumo atžvilgiu. Štai kodėl daugelių šalių tarnybos labai griežtai žiūri į tai, ką vairuotojai turi kabinoje priešais priekinį stiklą. Neseniai apie tai sužinojo rumunų vairuotojas, kurį patikrino Norvegijos kelių inspekcija.

Norvegijos inspektoriai atkreipė dėmesį į vilkiką per pastaruosius patikrinimus Sandmoen vietovėje, į pietus nuo Trondheimo. Statens vegvesen (Norvegijos viešųjų kelių administracija) nuotraukose matome, kad sunkvežimio vairuotojas kabiną papuošė tikrai rytietišku stiliumi.

Ant lentynų priešais priekinį stiklą jis padėjo visą krūvą  minkštų pliušinių žaislų ir kvapo lazdelių. Be rinkliavos įrenginių, vairuotojas prie stiklo pritvirtino keletą vėliavėlių ir didelį kryžių, o jo viršutinė dalis buvo uždengta užuolaida su kutais.

Tokie papuošalai nepatiko transporto inspektoriams, kurie uždraudė vairuotojui toliau važiuoti. Pareigūnai liepė nuimti visus aksesuarus ir išrašė vairuotojui baudą – 7,5 tūkst. kronų (apie 750 Eur), nes paaiškėjo, kad jis neturėjo būtinų žiema Norvegijoje grandinių padangoms.

Kabinoje surinkti papuošalai sukėlė tragediją

Šis įvykis neturėjo rimtų pasekmių, tačiau primename, kad kabinoje sukaupti daiktai gali būti rimtos tragedijos priežastimi. Pakanka priminti sunkvežimio vairuotojo Didžiojoje Britanijoje sukeltą avariją, kurios metu žuvo dviratininkė.

Nepaisant to, kad moteris buvo apsirengusi ryškiais drabužiais ir važiavo dviračių juosta, vairuotojas jos nepastebėjo, nes ją uždengė prietaisų skydelyje išdėstyti daiktai (ventiliatorius, palydovinės navigacijos sistema, dangtelis ir įvairūs papuošalai). 2019 m. vairuotojui buvo skirta 21 mėnesio laisvės atėmimo bausmė. Jam taip pat buvo uždrausta vairuoti 34 mėnesius.

Be to, vairuotoją samdęs vežėjas taip pat buvo nubaustas, nes žinojo, kaip atrodo sunkvežimio kabina. Bendrovė gavo 112 tūkst. svarų baudą už sveikatos ir saugos taisyklių pažeidimą.

Statens vegvesen nuotr.

Share this post

Parašykite komentarą