2020-01-06 posėdyje VTEK nusprendė

VTEK informacija

Tirti Seimo nario padėjėjos ir Utenos apygardos rinkimų komisijos pirmininkės R. Gudynienės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Seimo nario padėjėjos ir Utenos apygardos Nr. 51 rinkimų komisijos pirmininkės Rolandos Gudynienės elgesio. Bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas pradėtas pranešimo ir papildomai gautos informacijos pagrindu. Pranešta, kad R. Gudynienė galbūt sprendė klausimus dėl Seimo nario, kurio padėjėja dirba. Esą, ji pirmininkavo pernai rugsėjį vykusiam Utenos apygardos Nr. 51 rinkimų komisijos posėdžiui, kuriame svarstyta tyrimo grupės išvada dėl tuometinio kandidato į Seimo narius galimo Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo, ir pasirašė šio posėdžio protokolą. Taip pat nurodyta, kad minėtąją išvadą apygardos rinkimų komisijos nariams R. Gudynienė išsiuntė elektroniniu paštu.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą