Pabradėje apsilankiusi Ministrė Pirmininkė padėkojo JAV kariams už jų svarbią misiją Lietuvoje

Premjerė Ingrida Šimonytė kovo 31-ąją Pabradėje susitiko su Lietuvoje dislokuotais Jungtinių Amerikos Valstijų kariais, kuriems padėkojo už Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą sustiprinančią tarnybą.

„JAV yra svarbiausia Lietuvos sąjungininkė, o jos karių buvimas mūsų šalyje siunčia patikimiausią agresoriaus atgrasymo žinią, kad NATO sąjungininkų vienybė ir įsipareigojimai nėra deklaratyvūs, ir kad laisvę bei demokratiją mes esame pasirengę ginti kartu. Iš savo istorijos gerai žinome, jog laisvė nėra duotybė, todėl gynybai skirdami 2,52 proc. BVP, mes stiprinime savo gynybinius pajėgumus ir investuojame į priimančios šalies infrastruktūrą, tačiau būtent sąjungininkų parama ir buvimas čia yra kertinė Lietuvos ir viso regiono saugumo garantija“, – sakė premjerė I. Šimonytė 

Ministrė Pirmininkė pažymėjo, kad pasaulyje augant saugumo iššūkiams, svarbu plėsti demokratijų partnerystę ginant bendras vertybes, o šalių kariams – stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą, taip pat ir kuo dažnesnėmis bendromis pratybomis. 

Šiuo metu Lietuvoje tarnybą atlieka 966 JAV kariai. Tai yra septintoji nepertraukiama JAV pajėgų rotacija Lietuvoje.

Mano vyriausybė

Share this post

Parašykite komentarą