Birželio 15-16-17 dienomis vykusių protesto akcijų REZOLIUCIJA

Birželio 15-16-17 dienomis vykusių protesto akcijų metu, prie minimalios scenos (paveikslėlyje aukščiau) po porą valandų į dieną buvo skelbiami eilinių žmonių, politikų, organizatorių pasisakymai..

Paskutinę, birželio 17 dieną vienas iš protesto organizatorių, Viktoras Jašinskas, nuo scenos perskaitė baigiamąją deklaraciją, kurią galima paskaityti žemiau.

Lietuvos Respublikos Seimui

Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Kopija: Lietuvos Respublikos Prezidentui

Jo Ekscelencijai Gitanui Nausėdai

Birželio 15-16-17 dienomis vykusių protesto akcijų

REZOLIUCIJA

Vilnius,
2021 m. birželio 17 d.

Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, protesto akcijos dalyviai, pareiškiame, kad visos Lietuvos protesto „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ reikalavimai valdžios institucijoms liko neįvykdyti. Partnerystės įstatymas buvo teikiamas svarstyti Seime ir tik protesto „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ masiškumo dėka, kai kurių vienmandatėse apygardose išrinktų deputatų balsais liko nesvarstytas. Tačiau šis įstatymas tik atidėtas iki rudens sesijos ir jį toliau bus bandoma priimti. Kiti piliečių pareikšti reikalavimai taip pat ne tik neįvykdyti, bet iš jų faktiškai išsityčiota.

Po protesto „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ toliau tęsėsi valdžios degradacija. Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio veikla ir Paviešintas pasisakymas Rusijos provokatoriams, kuriuose akivaizdžiai menkinama Respublikos Prezidento institucija, padarė didelę žalą Lietuvai. Tačiau Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen stojo jo pusėn, pareikšdama, kad atstovaus savo rinkėjus, nors Seimo narys ir tuo labiau Seimo pirmininkas pagal įstatymą privalo atstovauti visus rinkėjus ir valstybės interesus.

Priimti nutarimai drastiškai didinti energijos kainas, kurie pakels maisto ir būtiniausių prekių kainas, kas pažeis visų be išimties piliečių interesus, sukels socialinę įtampą ir pablogins gyvenimo sąlygas visiems, ypač nepasiturintiesiems Lietuvos žmonėms. Tą daro valstybinės įmonės, gaunančios didelius pelnus, kurių vadovų atlyginimai prilygsta šalies Prezidento atlyginimui bei valstybinės kainų kontrolės institucijos, tačiau Premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad į tai paprasčiausiai nesikiš.

Dėl teisingumo ministrės Evelinos Dobrovolskos kaltės ir pavėluoto referendumo įstatymo projekto pateikimo šalies žmonėms praktiškai iki rudens sesijos pabaigos, o gal ir ilgiau bus atimta konstitucinė teisė rengti referendumus. Toliau klesti korupcija kalėjimų sistemoje. Parengtas ir bus teikiamas Vardų ir pavardžių rašymo įstatymas, kuriame numatoma asmens dokumentuose leisti užrašyti asmenvardžius ne tik pagal oficialius šaltinius, bet ir pagal pageidavimus, pažeisiantis konstitucinį valstybinės lietuvių kalbos statusą asmenvardžių rašyboje ir prieštaraujantis Konstitucinio teismo nutarimui.

Atsižvelgdami į tai ir matydami tolesnį ir visišką valdžios nesiskaitymą su visuomene, jos teisėtais interesais ir Konstitucija, mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, protesto akcijos dalyviai, REIKALAUJAME:

Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės atsistatydinimo.

Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen atsistatydinimo.

Lietuvos šeimų sąjūdžio organizacinio komiteto vardu – Raimondas Grinevičius

el.paštas: info@seimusajudis.lt, seimumarsas2021@gmail.com
tel. nr. +370 650 93100

Share this post

Parašykite komentarą