Ministras A. Monkevičius dėkoja mokyklų vadovams ir rekomenduoja skirti jiems priemokas

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius savivaldybių merams išplatino raštą, rekomenduojantį skirti priemokas mokyklų vadovams už šiuo metu išaugusį darbo krūvį.

„Mokyklų vadovų darbo krūvis tikrai yra išaugęs, nes jie visomis išgalėmis stengiasi įgyvendinti operacijų vadovo sprendimus ir rekomendacijas, suvaldant srautus, išlaikant atstumą, organizuojant maitinimą ir kitus veiksmus, būtinus užtikrinti mokinių ir mokytojų saugumą ir švietimo sistemos funkcionavimą. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nuoširdžiai dėkoja mokyklų vadovams už tokį intensyvų pasirengimą ir priemonių organizavimą, o savivaldybėms už pagalbą ir konsultacijas, sėkmingai taikant saugumo priemones“, – sakoma ministro rašte.

Ministras A. Monkevičius pažymi, kad merai teikia svarbią pagalbą mokykloms, aktyviai bendradarbiauja su valstybės institucijomis, užtikrindami pandemijos suvaldymą, ugdymo proceso organizavimą švietimo įstaigose. Merų prašoma įvertinti mokyklų vadovų pastangas ir, remiantis Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymu, skirti jiems priemoką už papildomą darbo krūvį. Priemoka gali siekti iki 30 proc. pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio.

„Priemoka gal ir nekompensuos didžiulės įtampos ir papildomų darbų, kuriuos šiuo metu atlieka mokyklų vadovai, padedami jų komandų, tačiau tikime, kad bus bent nedidelė kompensacija už sutelktą darbą, itin sudėtingų sprendimų paieškas ir demonstruojamą nepaprastą kūrybiškumą suvaldant skirtingas situacijas“, – sakoma ministro rašte.

Ministerija primena, kad nuo rudens pradžios bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo, profesinio mokymo mokytojams bei dėstytojams ir mokslo darbuotojams atlyginimai, lyginant su praėjusių metų rugsėju, didėja vidutiniškai 10 proc. Ikimokyklinio ugdymo pedagogams atlyginimai didėja vidutiniškai 46 proc., priešmokyklinio ugdymo pedagogams – vidutiniškai 30 proc.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

Share this post

Parašykite komentarą