Sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio sveikinimas medikų bendruomenei

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sveikina medikų bendruomenę su didžiosiomis metų šventėmis: Kūčiomis, šv. Kalėdomis, Naujausiais metais ir linki, kad sveikatos darbuotojus ir jų šeimas aplankytų santarvė ir ramybės dvasia.   

„Sveikatos sistemoje nebūna lengvų metų. Žmonės visada serga, žmonės visada ieško pagalbos, žmonės klausia sunkių klausimų ir tikisi lengvų atsakymų. Pastarieji metai sveikatos apsaugos sistemoje buvo ypatingi. Pacientams Jūs suteikėte rekordines konsultacijų apimtis. 30 mln. konsultacijų. Milžiniškas krūvis, su kuriuo Jums teko tvarkytis postkovidiniu periodu, kai plūstelėjo pacientų su uždelstomis ligomis srautas. Ir Jūs susitvarkėte su šiuo iššūkiu“, – teigia ministras.

Pasak A. Dulkio, kiekvieną dieną medikai savo prisilietimu ir konsultacijomis sukuria 70 tūkst. istorijų – įvairių istorijų, tačiau visuose juose yra nuoseklus ir sąžiningas darbas.

„Kaip kartą sakė Charlis Chaplinas, mums jau nereikia bijoti konfliktų, susidūrimų ir kitokių problemų, kylančių iš savęs ar iš kitų. Net žvaigždės susiduria viena su kita, tačiau iš šių susidūrimų gimsta nauji pasauliai. Mums tereikia žinoti: tai GYVENIMAS“, – sako ministras.

Ministras medikų bendruomenei linki, kad kitąmet bendrystės tiek bendruomenėje, tiek santykiuose su pacientais būtų dar daugiau, kad medikai dar dažniau išgirstų padėkos žodį – tiek viešai, tiek asmeniškai. „Šypsena ir geros emocijos daro stebuklus ne tik per šventes“, – teigia A. Dulkys.

SAM Komunikacijos skyrius

Share this post

Parašykite komentarą