V. Janulevičius apie įvykius Baltarusijoje: poveikis ekonomikai būtų minimalus

Vilnius, rugpjūčio 17 d. (ELTA).

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad įvykiai Baltarusijoje pirmiausia atsilieptų investuotojams, nors ir pats poveikis ekonomikai būtų minimalus.

„Tai svarbi šalis, nors ir įeina į antrą dešimtuką mūsų šalių, į kurias eksportuojame, arba bendrų prekybos santykių, bet tai yra kaimynė. Baltarusija nėra Vokietija, kuri yra didžiausia prekybos partnerė, ir Skandinavijos šalys, tai poveikis būtų minimalus.

Bet vis tiek pramonininkų konfederacijos įmonės yra investavusios į Baltarusiją, yra nemaža medienos pramonė, nemaža maisto pramonė, nemažai susiję su energetika ir automobiliais, tai tam tikras mažas poveikis būtų, daugiausia investuotojams“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ sakė V. Janulevičius.

Jis linkęs manyti, kad Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką būtų galima laikyti buvusiu prezidentu.

„Turime ten ir investuotojų, dirbančių žmonių, tai klausantis vietinių gyventojų, faktas, kad jis (A. Lukašenka – ELTA) yra buvęs prezidentas. Žiūrint naujienas ir žinių tarnybas iš tos pačios Rusijos ar Baltarusijos oficialiosios pozicijos, taip, aišku, neatrodo, tai spręsti 100 proc. būtų sudėtinga. Bet galimai kaip ir buvęs (prezidentas – ELTA)“, – teigė V. Janulevičius.

ELTA primena, kad įtampa Baltarusijoje kilo po vykusių neskaidrių Prezidento rinkimų, kai laimėtoju buvo paskelbtas jau ketvirtį amžiaus šalį valdantis A. Lukašenka. Dėl to Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su teisėsauga.

Lukas Blekaitis (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą