Utenos regionas pirmasis šalyje pasitvirtino plėtros planą iki 2030 m.

Utenos regiono plėtros taryba pirmoji iš 10 šalyje veikiančių tarybų patvirtino 2022–2030 m. Utenos regiono plėtros planą, kuris sudaro prielaidas tolimesnėms investicijoms į tvarią ir tolygią regiono plėtrą. Regiono savivaldybės jau gali teikti projektų paraiškas.

Vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, dalyvavęs Utenos regiono plėtros tarybos kolegijos posėdyje, pristatė 2022–2030 m. Regionų plėtros programos įgyvendinimą. Pagal ją Utenos regionui numatoma skirti daugiau nei 137,5 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) investicijų.

„Džiaugiamės pirmuoju patvirtintu regiono plėtros planu. ES investicijų suma, kurią Lietuva gauna regionų plėtrai yra rekordiškai didelė. Šios lėšos nenukrito iš dangaus, tai buvo ilgo ir įtempto visų mūsų darbo rezultatas. Regionams tenka sprendimo teisė bei didelė atsakomybė už tai, kad šios investicijos kurtų naudą mūsų žmonėms, visuomenei, o ne būtų formaliai „įsisavintos“, – teigia viceministras A. Abramavičius.

Pernai Lietuvos Respublikos Vyriausybė patvirtino 2022–2030 m. Regionų plėtros programą, kurioje nustatytos pagrindinės regioninės politikos gairės ir regionų plėtros planams įgyvendinti skirtos lėšos  – daugiau kaip 1,6 mlrd. eurų ES lėšų.

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija

Share this post

Parašykite komentarą