Per Vėlines aplinkosaugininkai dirbo visu pajėgumu: vykdyta akcija „Garažiukas – Kaminukas“ ir tikrintos saugomos teritorijos

Pranešimas spaudai

Vilnius

2022-11-08

Lapkričio 2 d. Aplinkos apsaugos departamento Utenos valdybos ir Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo autoservisų reidus ir vykdė saugomų teritorijų patikrinimus Ignalinos ir Zarasų rajonuose.

„Aplinkosaugos pareigūnai dirba 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Nesvarbu ar tai Vėlinės, Šv. Kalėdos ar kitos šventinės dienos“, – sako Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Viktoras Ksenzovas.

Per reidą „Kaminukas – Garažiukas“ aplinkosaugininkai tikrino įmones ir asmenis, remontuojančius ir ardančius automobilius Didžiasalio seniūnijoje Ignalinos rajone ir Zarasų seniūnijoje Zarasų rajone. Apžiūrų metu buvo nustatyti 2 automobilių remonto atliekų tvarkymo pažeidimai Zarasų rajono Kopustinės ir Šiaulių I kaimuose. Už atliekų tvarkymo pažeidimus fiziniams asmenims taikoma atsakomybė nuo įspėjimo iki 4100 eurų.

„Per reidus autoservisuose visada tikriname ar susidariusios atliekos tvarkomos tinkamai ir ar patalpos šildomos nenaudojant atliekų. Mums itin svarbu, kad transporto priemonių priežiūra, remontas ar ardymas kuo mažiau kenktų aplinkai“, –  pažymi V. Ksenzovas.

Taip pat per patikrinimą aplinkosaugininkams atliekant saugomų teritorijų kontrolę, Gražutės regioniniame parke nustatė kelis pažeidimus – atliekų deginimas pažeidžiant LR Aplinkos oro apsaugos įstatymą ir galimai plūduriuojančio liepto įrengimas Ūparto ežere, nesuderinus įrengimo projekto su saugomos teritorijos direkcija. Už ši pažeidimą gresia bauda nuo 300 iki 600 eurų.

„Vis daugiau gyventojų pradeda įrenginėti plūduriuojančius lieptus prie jiems priklausančių sklypų. Todėl primename, kad nesaugomose teritorijose tokius lieptus galima įrengti tik su Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos leidimu, o saugomose teritorijose – gavus saugomos teritorijos direkcijos pritarimą. Ši tvarka nustatyta aplinkosauginiuose reikalavimuose“, – teigia  Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Be to, aplinkosaugininkai užfiksavo dar tris galimus pažeidimus dėl savavališkos statybos ir plūduriuojančių priemonių laikymo Samavo ežere. Pradėtas tyrimas ir dėl saugotino medžio – uosio iškirtimo.

Urtė Šimonytė
Aplinkos apsaugos departamento prie AM

Komunikacijos skyriaus

Vyriausioji specialistė

Share this post

Parašykite komentarą