Ministrė Jurgita Šiugždinienė Rugsėjo 1-osios proga sveikina švietimo bendruomenę

Foto: smm.lt

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė naujų mokslo metų proga sveikina mokinius, tėvus, mokytojus, dėstytojus, studentus.

Ministrės sveikinime sakoma:

„Ši rugsėjo pirmoji – ypatinga. Beveik pusė milijono mokinių ir studentų pravers švietimo įstaigų duris. Didelė dalis jų – po ilgos pertraukos. Išsiilgę gyvų susitikimų, pamokų, pokalbių. Visiems reikės dėmesio. Ypač mūsų mažiausiems. Tikiu, kad mokytojai rūpestingai juos sutiks po ilgai trukusio nuotolinio ugdymo ir padės tvirčiau žengti mokymosi keliu. Praėję mokslo metai paliko spragų, kurias reikia įveikti ir eiti pirmyn, vėl atrasti įprastą mokymosi ritmą. Prašau tėvų atidumo, dėmesio ir palaikymo. Būtent tėvų atsakomybė yra užtikrinti, kad vaikas mokytųsi, būtų mokykloje.  Pandemija vis dar čia, todėl turėsime laikytis saugumo reikalavimų. Tai mažiausia, ką galime padaryti dėl vaikų, mokytojų ir artimųjų sveikatos. Mūsų siekis bendras – kad visi vaikai mokytųsi klasėse, studentai – auditorijose. Visi kartu, visa švietimo bendruomenė sieksime šio tikslo.

Raginu tėvus leisti vaikams testuotis, kviečiu paskiepyti vyresnius nei dvylikos metų vaikus. Vaikai taip pat serga, kai kurie ir labai sunkiai. Jau pasiskiepijo daugiau kaip 75 procentai švietimo darbuotojų. Dėkoju ir džiaugiuosi,  kad pasitikime mokslu ir mokslininkais, kurie sukūrė vakcinas, kad visi galėtume grįžti į įprastą gyvenimą. Kad galėtume ramiai dirbti, mokytis, bendrauti. Tai, kokie bus naujieji mokslo metai, yra mūsų visų atsakomybė. Juo labiau visi saugosime vienas kitą, laikysimės rekomendacijų, tuo ilgiau bus gyvos mūsų mokyklos. Visi kartu pasieksime, kad sugrįžimas į mokyklas  taptų ilgalaike sėkme!“ 

Šiemet  bendrojo ugdymo mokyklų duris pravers  324,9 tūkst. mokinių, iš jų 28,3 tūkst. pirmokų ir 22,1 tūkst. abiturientų.

Preliminariais duomenimis, profesinio mokymo įstaigose mokysis 29,4 tūkst. mokinių. Universitetuose ir kolegijose studijuos 104,8 tūkst. studentų, iš jų  18,8 tūkst. pirmakursių.

Ministrės vaizdo sveikinimas

Komunikacijos skyrius

El. paštas info@smm.lt

Share this post

Parašykite komentarą