Seimas patvirtino I. Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės programą

Seimas, penktadienį susirinkęs į nenumatytą posėdį, patvirtino paskirtosios ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės programą.

Už naujosios Vyriausybės programą balsavo 78 parlamentarai, prieš – 30, susilaikė 20 Seimo narių.

Vyriausybės programą I. Šimonytė trečiadienį pristatė Seimo opozicinėms Lietuvos valstiečių ir žaliųjų ir Darbo partijos (DP) frakcijoms, o ketvirtadienį – Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijai.

Visgi opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos dar prieš balsavimą teigė nepalaikysiantys naujosios Vyriausybės programos. Tuo tarpu Mišri Seimo narių grupė teigė balsuosiantys laisvai.

Parlamentui patvirtinus Vyriausybės programą, penktadienį Seime prisieks ir paskirtieji ministrai.

Penktadienį būsimi ministrai ir premjerė I. Šimonytė taip pat ketina susitikti su ekspertų grupe aptarti konkrečių karantino griežtinimo priemonių, informavo naujasis sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Po susitikimo su ekspertais planuojama inicijuoti ir pirmąjį Ministrų Kabineto posėdį.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino paskirtosios premjerės I. Šimonytės pateiktą ministrų sąrašą.

G. Nausėda pirmadienį pasirašytu dekretu patvirtino šiuos kandidatus į ministrus: Simoną Gentvilą (Aplinkos ministerija), Aušrinę Armonaitę (Ekonomikos ir inovacijų ministerija), Dainių Kreivį (Energetikos ministerija), Gintarę Skaistę (Finansų ministerija), Arvydą Anušauską (Krašto apsaugos ministerija), Simoną Kairį (Kultūros ministerija), Arūną Dulkį (Sveikatos apsaugos ministerija), Moniką Navickienę (Socialinės apsaugos ir darbo ministerija), Jurgitą Šiugždinienę (Švietimo, mokslo ir sporto ministerija), Eveliną Dobrovolską (Teisingumo ministerija), Gabrielių Landsbergį (Užsienio reikalų ministerija) ir Agnę Bilotaitę (Vidaus reikalų ministerija), Kęstutį Navicką (Žemės ūkio ministerija), Marių Skuodį (Susisiekimo ministerija).

Gailė Jaruševičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą