Į Ignalinos paplūdimį sumuštinių neštis nereikia

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Praūžusi audra, tikėkimės, neužtvėrė kelio į Ignalinos miesto paplūdimį. Vasara dar kvies čia ateiti, siūlydama vis naujas, Ignalinoje dar nematytas pramogas. Šiemet paplūdimys pilnas gyvybės, nes verslininkai, išstudijavę paklausą, suskubo čia su pasiūla.

Ignaliniečiai (ir jau ne tik jie!) žino, kad einant į miesto paplūdimį prie Gavio sumuštinių neštis nereikia. Čia laukia ne tik sutvarkyta ežero pakrantė, pramogos, bet ir verslininkai, pasirengę skaniai pamaitinti, numalšinti troškulį.

Fernandas Juchnevičius jau pats pasimeta skaičiuodamas, trečią ar ketvirtą vasaros sezoną kviečiantis paplūdimio lankytojus pasivaišinti jo, „Ferdžio blynais“. Kūno kultūrą studijavęs, devynerius metus mokytoju dirbęs Fernandas šiuo metu dirba badmintono treneriu Vilniuje. Bet vasaros – jo laikas. Pats gimęs ir augęs Ignalinoje prisimena laiką, kai su draugais leisdavo vasaras paplūdimyje ir… praalkdavo. Jau tada gimė mintis, kad čia turėtų rastis maitinimo paslauga. Kol kiti mąstė, Fernandas užaugo ir ėmė pats svarstyti, kuo galėtų suvilioti saule ir Gavio vandenimis besilepinančius.  Picos, burgeriai ir kebabai jam pasirodė jau atsibodęs pasiūlymas. O štai mamos blynus prisiminęs, ties šia mintimi ir sustojo.  Jei su badmintono rakete susitvarko, kodėl gi keptuvės nesuvaldys?

Ir – neapsiriko. Nuo pirmos dienos, kaip dabar prisimena, blynus pamėgo ignaliniečiai, jų svečiai. Jau tada nespėjo suktis, išsikvietė talkon dukterėčią. Dabar geras gandas apie „Ferdžio blynus“ sklinda toli ir plačiai. Vis daugiau čia sugrįžtančių, vis daugiau paLAIKymų socialiniuose tinkluose. Kai kas į paplūdimį atvažiuoja, ateina vien tų giriamų blynų paragauti. Fernandas stengiasi įtikti visų skoniams. Vaikams – didelė saldžių blynų pasiūla, paaugusiems – ir su mėsa, sūriu, pikantiškais prieskoniais.

Ši vasara blynų magnatu dažnai jau pavadinamam Fernandui gera: Gavio pakrantė nugulta poilsiautojų, Gavys pilnas vandens vėsa besimėgaujančių. Anksčiau ar vėliau jų akys „Ferdžio blynų“ vagonėlio pusėn pakrypsta. Kartais nutįsta tokia eilė, kad Fernandas vos spėja suktis su savo pagalbininke. Darosi ankšta nedideliame vagonėlyje, tad jau mąsto apie verslo plėtrą.

Jei kas įsigeidė pats „Ferdžio blynų“ skonį pajusti, Ferdinandą miesto paplūdimyje besidarbuojantį rastų kasdien (išskyrus pirmadienius) nuo 12 iki 19 valandos.

Kol kas geriausio, prie širdies geriausiai limpančio ir, kas be ko, piniginę svariau pildančio verslo paieškomis gyvena Julius Lukijanskas. Siūlo pirties paslaugas, kviečiasi vandens kubilo mėgėjus, vaikus pradžiugina batuto pramogomis, neseniai net limuziną nusipirko… O birželį miesto paplūdimyje ignaliniečiams pasiūlė šerbeto. Čia tam, kad ir mūsų mieste galima būtų šio gaivaus deserto skonį pažinti. Ir liko patenkinti visi.

O jaunasis verslininkas, supratęs, kaip gera karštą dieną įkaitusiems padėti atsivėsinti, jau kuria planus, kaip žvarbiu metu sušalusius sušildyti. Tad iki žiemos sezono norėtų įsigyti „kavos automobilį“ ir pasiūlyti geros, kokybiškos kavos. 

Bet – kol vasara, kol traukia paplūdimys, jame būdami nepraeikite  pro šerbeto kioskelį, pajuskite ypatingo, gaivaus deserto skonį.

Vida Gasparavičienė

Share this post

Parašykite komentarą