Sukurti edukaciniai filmukai ikimokyklinukams ir priešmokyklinukams

Rugpjūčio 21 d. 11 val. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje bus pristatytas ministerijos ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos bendras projektas „Pažinkime vaikystę“. Tai 20 edukacinių filmukų – praktinių veiklų pavyzdžių, padėsiančių ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo mokytojams ar tėvams sudominti vaikus skaičiavimu, teatro, dailės menu, sveika mityba ir kt. Savo patirtimi dalijosi ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojai, vaikai su mamomis, visuomenės sveikatos specialistai, menininkai ir kt.

Edukaciniuose filmukuose pateikiamos ugdymo idėjos, kaip ugdyti skaičiavimo ir gamtamokslinio tyrinėjimo įgūdžius, lavinti balsą, perprasti kūno kalbą, kaip sveikai maitintis.

Nufilmuoti praktinių veiklų pavyzdžiai padeda ugdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose numatytas vaikų kompetencijas: pažinimo, meninę, sveikatos, socialinę ir komunikavimo.

Filmuota medžiaga skelbiama viešai, ja gali naudotis įstaigos, įgyvendinančios ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo programas, tėvai, visi, kurie domisi mažų vaikų ugdymu.

Edukaciniai filmai skelbiami https://www.emokykla.lt/nuotolinis/metodine-medziaga/edukacine-vaizdo-medziaga.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos

Komunikacijos skyrius

Photo by Jakub Kriz on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą