Savitarnos automobilių plovyklai gyventojai sako NE!

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Utenoje, Aukštakalnio mikrorajono pakraštyje, privačiame sklype, yra ruošiamasi statyti savitarnos automobilių plovyklą. Šiuo metu prie statybos sklypo ribos yra pastatytas stendas su informacija apie projektinių pasiūlymų pristatymą visuomenei. Tokia informacija paskelbta ir Utenos rajono savivaldybės interneto svetainėje www.utena.lt.
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad viskas gerai. Bet yra vienas bet: plovykla bus statoma gyvenamųjų namų teritorijoje. Iš vienos pusės ją sups privatūs namai, iš kitos – daugiabučiai. Todėl nenuostabu, kad Naujasodžio ir Aukštakalnio gatvių gyventojai išsakė didelį susirūpinimą dėl planuojamos statybos šalia gyvenamųjų namų ir prieštarauja galimai statybai. Savo prieštaravimą dėl planuojamos veiklos jie pagrindė skundu Utenos rajono savivaldybės administracijai ir surinktais 322 parašais.

Savo skunde gyventojai nurodė, kad nesutinka su planuojamomis statybomis, nes automobilių plovimui naudojama chemija kenks aplinkai ir gyventojams, numatytoje statybai teritorijoje esanti pieva visada pilna žaidžiančių vaikų, o pastačius plovyklą galimybė vaikams žaisti šalia namų bus atimta. Be to, suintensyvės eismas prie krašto kelio Kupiškis–Utena, vaikams, taip pat ir suaugusiems taps nesaugu, nes Naujasodžio gatvė nėra plati ir galima nereguliuojama keturšalė sankryža (kurioje bus atliekami papildomi transporto priemonių manevrai: persirikiavimai, lėtėjimai, greitėjimai) taps nepritaikyta papildomam automobilių srautui.
Balandžio 27 d. pakilusių į kovą su plovyklos statytojais gyventojų atstovai susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, administracijos direktoriaus pavaduotoja, vykdančia administracijos direktoriaus pareigas, Zita Ringelevičiene, kitais savivaldybės specialistais. Susitikime buvo aptarti klausimai, susiję su savitarnos automobilių plovyklos statyba, dar kartą išklausyti argumentai, kodėl gyventojai prieštarauja statybai. Kadangi šiuo metu vyksta projekto viešinimo etapas ir visuomenės atstovai gali teikti pasiūlymus dėl plovyklos statybos ir veiklos, meras patarė, atsižvelgiant į statybų teisinį reguliavimą, suinteresuotos visuomenės atstovams pateikti argumentuotus pasiūlymus projektuotojams, kodėl yra prieštaraujama statybai.
Primename, kad pasiūlymus galima teikti projektuotojui raštu adresu: UAB „Romas ir Virgis“, Utenio a. 6, Utena, el. paštu: romas.virgis@gmail.com, per visą 10 darbo dienų laikotarpį, skirtą visuomenei susipažinti su projektiniais pasiūlymais, – iki viešo susirinkimo pabaigos ir jo metu. Viešas susirinkimas nuotoliniu būdu įvyks 2021 m. gegužės 11 d. 15.00 val.
Kaip sakė savivaldybės vyr. architektas Saulius Zokas, savitarnos automobilių plovyklos statybos projektas dar bus teikiamas Utenos rajono savivaldybės eismo saugumo komisijai apsvarstyti, ar plovyklos veikla netaps eismo avarijų priežastimi. Jei taip, bus svarstoma, pritarti ar nepritarti plovyklos statybos projektinių pasiūlymų sprendiniams.

Share this post

Parašykite komentarą