Ekspertas dr. M. Strioga atsakys į žmonių klausimus apie vakcinaciją

Jau nuo rytojaus oficialioje Sveikatos apsaugos ministerijos „Facebook“ paskyroje startuoja nauja rubrika: Nacionalinio vėžio instituto onkoimunologas, biomedicinos mokslų daktaras Marius Strioga trumpai apžvelgs savaitės aktualijas, susijusias su COVID-19 liga bei vakcinacijos rezultatais šalyje, ir atsakys į dažniausiai žmonėms kylančius klausimus, pateikdamas mokslu ir faktais pagrįstą informaciją bei savo įžvalgas. 

Eksperto teigimu, siekiant užkirsti kelią prieštaringiems vertinimams ir gandams, svarbu kritiškai vertinti visą mus supančią informaciją, gebėti atsirinkti bei kliautis tik patikimais šaltiniais.

„Šiandien visuomenėje pasigirsta vis daugiau svarstymų tiek apie vakcinas, tiek apie skiepijimo procesą šalyje, o viešojoje erdvėje galima rasti labai daug netikslios, kartais net žmones klaidinančios informacijos. Šį informacinį triukšmą perrėkti yra ypač sudėtinga, tad labai svarbu padėti žmonėms jame nepasiklysti, atsirinkti šaltinius ir parodyti, kad svarbu pasitikėti tik moksliniais tyrimais įrodyta informacija“, – pastebi dr. M. Strioga.

Planuojamos kassavaitinės rubrikos „Petys už laisvę: D.U.K.“ klausimus dr. M. Striogai kviečiame siųsti jau dabar el. paštu petysuzlaisve@sam.lt. Atsakyta bus į dažniausiai užduodamus klausimus.
Visus rubrikos įrašus taip pat bus galima peržiūrėti ministerijos „YouTube“ kanale.

SAM Spaudos tarnyba
 

Share this post

Parašykite komentarą