Prezidentūra: strateginius pokyčius švietimo srityje turės įgyvendinti kitas ministras

Vilnius, rugpjūčio 27 d. (ELTA).

Švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui kritikos vis skirianti Prezidentūra teigia, kad strateginius pokyčius švietimo srityje turės įgyvendinti jau kitas ministras.

„Prezidentas akcentuoja situaciją ir problemas, kurias reikia spręsti. Turime suvokti, kad (vyks – ELTA) rinkimai, ir nauji ministrai ir ministrės greitu laiku bus skiriami. Tad tuos esminius strateginius pokyčius švietimo sistemoje, be abejo, vykdys kitas ministras ar ministrė“, – LRT radijui ketvirtadienį teigė šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

Jo teigimu, A. Monkevičius prezidento kritikos susilaukia, nes švietimo sistemoje teigiami pokyčiai yra nepakankami.

„Prezidentas akcentuoja, kad turi vykti teigiami pokyčiai ypač svarbiausiose valstybei srityse. Švietimas yra turbūt kertinė ašis, kaip mūsų šalis gyvens po 5–10 metų. Ir švietimo kokybė, ir kiti aspektai ne visada džiugina – turime kur pasitempti“, – aiškino S. Krėpšta.

„Prezidentas nori pokyčių, ir kai jis jų nemato – apeliuoja, kad teigiami pokyčiai turėtų vykti“, – pridūrė patarėjas.

Trečiadienį prezidentas sukritikavo A. Monkevičiaus vadovaujamą ministeriją dėl, G. Nausėdos teigimu, per vėlai pateiktų rekomendacijų, kaip mokyklos turėtų saugotis nuo COVID-19.

A. Monkevičiui kritikos teko ir dėl prastų matematikos valstybinio brandos egzaminų rezultatų. G. Nausėda sukritikavo ministrą, kuris, paaiškėjus, kad matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė trečdalis abiturientų, prakalbo apie reikalingas „sistemines pertvarkas“. Prezidentas, komentuodamas ministro reakciją į prastus egzaminų rezultatus, pabrėžė, kad A. Monkevičius ne pirmą kadenciją užima šį postą.

Benas Brunalas (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą