Antrokams – nemokamos plaukimo pamokos

Pas kaimynus:

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

zarasai.lt

Praėjusią savaitę merė Nijolė Guobienė su komanda buvo susitikusi su VšĮ plaukimo – triatlono Akademijos vadovu Eugenijumi Rakitinu aptarti Zarasų pradinukų plaukimo įgūdžių lygį bei kaip Akademija galėtų prisidėti prie jų ugdymo.

Eugenijus Rakitinas dalijosi patirtimi apie praktiką, kai regiono vaikai yra mokomi plaukti Ignalinos ir Visagino baseinuose. Daugiausia dėmesio buvo skirta antrokų plaukimo ugdymui, nes startuoja jau nebe pirmus metus vykstantis projektas ,,Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“, kurį koordinuoja ir administruoja Viešoji įstaiga LIETUVOS PLAUKIMO FEDERACIJOS INFORMACIJOS IR PASLAUGŲ BIURAS. Projektą finansuoja  Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir miestų, kuriuose vyksta projektas, savivaldybės. Projektas vyksta visoje Lietuvoje.

Plaukimo pamokų organizavimas ir atsakomybės. Plaukimo pamokos antrokams – nemokamos. Tėvelių atsakomybė yra aprūpinti vaiką maudymosi reikmenimis – maudymosi kostiumėliu ar trumpikėmis, rankšluosčiu, plaukimo akiniais. Mokytojai ir mokyklos rūpinasi  tvarkaraščių suderinimu ir vaikų priežiūra kelionės metu (mokinius lydi mokytojas). O Zarasų rajono savivaldybės administracija rūpinasi transporto išlaidomis ir daline kompensacija už mokymo paslaugas ir baseino nuomą.

Pamokos turėtų pradėti vykti jau spalio mėnesį Visagine. Antrokai bus mokomi plaukti visus mokslo metus – iki pavasario. Iš viso yra numatomos 32 pamokos (viena išvyka – 2 pamokos), iš viso – 16 išvykų į Visagino baseiną. Vaikai vežami mokytis plaukti pamokų metu, o po treniruotės yra parvežami atgal į mokyklą. Taip pat vyksta užsiėmimai ir vaikams su spec. poreikiais.

Merė domėjosi, kodėl šis projektas yra skirtas tik antrų klasių mokiniams, nes mokėti plaukti turėtų visi vaikai be išimties. Treneris pasakojo, kad antrokai jau turi mažiau baimių, taip pat yra ne per vėlu, jei vaikas norėtų pradėti profesionalią plaukiko karjerą. Merė Nijolė Guobienė klausė, ar nereikėtų pradėti mokyti plaukimo pradmenų nuo pirmos klasės, treneris Eugenijus Rakitinas antrino, kad pažindinti su vandeniu reikia pradėti kuo anksčiau. Jie sutarė, kad pasidomės galimybėmis pradėti plaukimo pamokas pirmokams Zarasų rajono savivaldybės viešoji įstaiga Zarasų ligoninė baseine.

Trumpai apie trenerį Eugenijų Rakitiną:

VšĮ plaukimo – triatlono Akademijos vadovas – Eugenijus Rakitinas, turintis 20 metų pedagoginę patirtį bei sporto magistro laipsnį. Eugenijus yra Lietuvos plaukimo sporto meistras ir čempionas, vis dar aktyviai dalyvaujantis įvairiose plaukimo ir triatlono varžybose. Akademijos vadovas per savo trenerio karjerą yra išugdęs du Lietuvos plaukimo sporto meistrus: Dovilę Mikoliūnaitę ir Eriką Kapočių.

Share this post

Parašykite komentarą