Minint Valstybės dieną, įsteigtas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Pasaulio lietuvių skyrius

Pranešimas spaudai

Demokratų partija „Vardan Lietuvos“

2023 m. liepos 7 d.

Liepos 6-ąją, visiems lietuviams simbolinę dieną, įsteigtas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Pasaulio lietuvių skyrius. Steigiamąjį susirinkimą simboliškai užbaigė visame pasaulyje lietuvių giedama tautiška giesmė. Skyriaus pirmininku metų kadencijai išrinktas šios partijos narys, Pasaulio lietuvių bendruomenės tarybos narys Laurynas Gerikas.

Jau šiandien prie Pasaulio lietuvių skyriaus prisijungė ir palaiko Ukrainos, Didžiosios Britanijos, Belgijos, Austrijos, Vengrijos, JAV, Australijos ir Pietų Amerikos šalių lietuviai.

„Esu tikras, kad bendromis pastangomis demokratiškas idėjas sėkmingai skleisime toli už Lietuvos ribų. Jau šiandien bendras demokratų tinklas juosia ne vieną pasaulio šalį. Mūsų tikslas – sutelkti pasaulio demokratus, stiprinti demokratinius procesus ir drauge kurti pasitikėjimu ir aukšta politine kultūra grįstą bendruomenę, iš tolimiausių šalių dirbančią vardan Lietuvos. O tam tereikia ne daugiau žadėti, bet daugiau dirbti kartu“, – sveikinimo žodžius perdavė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Sveikindamas steigiamojo susirinkimo dalyvius, partijos pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas palinkėjo prasmingų, visai pasaulio lietuvių bendruomenei svarbių darbų, kuriuos teks nuveikti artimiausiu metu.

„Girdime ir matome, koks svarbus dvigubos pilietybės klausimas, kokia aktuali ryšio su savo šalimi tema tiems, kurie nori aktyviai dalyvauti šalies gyvenime. Džiaugiuosi, kad nuo šiol mūsų partijos darbotvarkę sustiprins ir svečioje šalyje esančių tautiečių aktualijos“, – sakė L. Savickas.

Naujasis skyriaus pirmininkas Laurynas Gerikas akcentavo pasiryžimą telkti pasaulio lietuvius: „Daugybę metų bendrauju su visame pasaulyje gyvenančiais lietuviais, tapusiais aktyviais išeivijos bendruomenių nariais. Girdžiu jų aktualijas, lūkesčius ir norą prisidėti prasmingais darbais. Todėl dėkoju už išreikštą pasitikėjimą, galimybę aktyviai veikti drauge ir pozityvų pasiryžimą kurti vardan Lietuvos.“

Pasaulio lietuvių skyriaus valdybą iš viso sudaro 5 nariai. Jai, be skyriaus pirmininko Lauryno Geriko ir jo pavaduotojų Olgos Vėbrienės bei Vaido Jakimavičiaus, priklauso skyriaus nariai Dorita Visalgienė ir Alius Kubilius. Daugiau kaip 3000 narių jungiančios Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriai jau veikia 49 šalies savivaldybėse.

Share this post

Parašykite komentarą