“Palikimas”- I

Nauja Utenos rajono savivaldybės komanda pradeda susipažinti ką “gavo”, kokį “palikimą” jiems paliko buvusieji rajono valdžioje. Vaizdai nėra džiuginantys. Dalinuosi informacija iš mero Marijaus Kaukėno paskyros.

Marijus Kaukėnas

Šiandien su savivaldybės specialistais apsilankėme Sudeikiuose ir apžiūrėjome, kaip pasiruošta vasaros sezonui. Vaizdelis deja nekoks. Aišku tai ne seniūnijos kaltė, o ilgamečio valdžios požiūrio į mūsų krašto potencialą – turistines vietas. Kolegos buvo susiplanavę grandiozinį 140 metrų ilgio pontoninį tiltą, o gavosi šnipštas – nei naujo tilto, nei seni sutvarkyti. Kaip sakoma – iš didelio rašto išeita iš krašto.

Niekas nežino, ką būtų reikėję daryti su 140 000 eurų vertės tiltu ir kaip jis būtų atlaikęs ledus, jei šie net stacionarių tiltų konstrukcijas išlanksto. Kaip ir neaišku kas būtų jį esant reikalui ištraukęs ar prižiūrėjęs. Šiandien tik aišku tai, kad dar viena utopinė idėja nukeliavo į stalčius. Pavedėme specialistams kuo skubiau organizuoti esamų tiltų remonto darbus, pavėsinių, dalies suoliukų, laiptų atnaujinimą. Taip pat įrengti žmonėms bent jau šiuolaikišką tualetą. Papildysime dar teritoriją treniruokliais, kita infrastruktūra ir tikimės dar šį sezoną tuo nudžiuginti uteniškius ir svečius. Ateityje Sudeikius matome viena pagrindinių mūsų krašto traukos vietų, o trumpuoju laikotarpiu reikia padaryti bent tiek. Kitą savaitę pradėsime rodyti naujas tinklalaides, kuriose plačiau papasakosime ne tik apie tai kokį paveldą gavome, bet ir tai, kaip mums sekėsi dirbti pirmas dvi savaites bei kokie artimiausi planai.

Sigitas Vaičiukėnas

Share this post

Parašykite komentarą