Prezidentas: atsikračiusi okupacinės kariuomenės, Lietuva tapo pavyzdžiu kitoms šalims

2022 m. rugpjūčio 31 d.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dalyvaudamas Laisvės dienos minėjime sostinės Lukiškių aikštėje pabrėžė, kad prieš 29 metus Lietuva po ilgų ir sunkių derybų su Rusija tapo pavyzdžiu kitoms šalims, kurios taip pat siekė atsikratyti užsilikusių okupacinių pajėgų.

„Ko mes niekada nestokojome – tai drąsos, ryžto ir tikėjimo, kad svetimųjų valdžia – laikina. Neblėstančios vilties vedami, perėjome išbandymų kelius, kad taptume dar stipresni. Nepriklausomybės metus skyrėme ne tik asmeninės, bet ir šalies gerovės, tvirtų bei patikimų Tautos Namų kūrybai“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Rusijos atnaujintas karas prieš Ukrainą dar kartą priminė, kad gyvename pavojingoje kaimynystėje, todėl turime laikytis drauge su kitomis laisvomis šalimis ir ginti savo pasiekimus.

„Ne veltui mūsų protėviai, kildami į kovą už laisvę, teisingumą ir žmogiškąjį orumą, laisvės linkėdavo ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Turime tęsti šią šlovingą tradiciją“, – ragino Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuva šiandien yra viena nuoširdžiausių užpultos Ukrainos pagalbininkių ir kartu su artimiausiais partneriais daug daro, kad Maskvoje planuojamas blogio imperijos atgimimas patirtų nesėkmę ne tik prie Kijevo, bet ir Chersone, Donbase ir Kryme.

„Neabejoju, anksčiau ar vėliau Ukraina nugalės, o kartu su ja – ir mes visi. Ir toliau eikime Laisvės keliu tvirti ir nepajudinami. Rodykime tokį pavyzdį, kuris per amžius galėtų įkvėpti ir kaimynines tautas“, – sakė šalies vadovas.

Rugpjūčio 31 d. Lietuvoje minima Laisvės diena, skirta galutiniam Rusijos okupacinės kariuomenės išvedimui paskutinę 1993 m. vasaros dieną.

Prezidento komunikacijos grupė

Share this post

Parašykite komentarą