Transporto „laužo“ atliekas reikės tvarkyti tinkamose patalpose ir matuoti jų svorį

Nebenaudojamų transporto priemonių atliekas atviroje teritorijoje laikančios įmonės privalės atlikti požeminio vandens monitoringą, o pačių atliekų nebus galima laikyti ir apdoroti ūkio paskirties ir fermų pastatuose.

Tai numato Aplinkos ministerijos parengti Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklių pakeitimai.

„Norime užtikrinti, kad nebenaudojamos mašinos būtų tvarkomos tik tokiai veiklai pritaikytuose pastatuose.  Tokia tvarka leis išvengti aplinkos taršos“, – teigia  aplinkos viceministrė Raminta Radavičienė.

Taisyklėse siūloma išplėsti nebendaudojamų transporto priemonių, kuriems taikomi laikymo ar ardymo reikalavimai, sąrašą. Į jį nuo šiol pateks ir traktoriai, žemės ūkio ir savaeigės mašinos, jų priekabos ar puspriekabės.

Be to, nuo 2022 m. birželio 1 d. apdorojimo arba surinkimo įmonė, priėmusi eksploatuoti netinkamą transporto priemonę, prieš savininkui išduodama sunaikinimo pažymėjimą, turės nustatyti jos svorį. Pasak viceministrės, šis būdas sudarys sąlygas kontroliuoti susidarančių atliekų kiekį, užkirs kelią atliekų atsikratyti gamtoje.

Susipažinti su Eksploatuoti netinkamų transporto priemonių tvarkymo taisyklių pakeitimais galima čia, o pastabas ir pasiūlymus iki lapkričio 25 d. siųsti el. paštu info@am.lt.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą