Intriguojanti „Vaizduotė ant vandens“ Ignalinos krašte

Pas kaimynus:

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos informacija

Gegužės 24 d. Ignalinos krašte prasidėjo Ažvinčių meno centro organizuojamas unikalus kultūrinis renginys – menų pleneras-ekspedicija „Vaizduotė ant vandens“. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Ignalinos rajono savivaldybė. 

Kaip informuoja Ažvinčių meno centras, projekto metu jo dalyviai skulptoriai Vygantas Vėjas ir Juozas Budzinauskas kuria skulptūras iš medienos, o Donatas Dumskis iš kietojo putplasčio ir kitų medžiagų – plaukiojančius vėjo vargonus, kurie bus eksponuojami ant vandens. Tuo tarpu dailininkės Daina Maslauskaitė, Bora Chiara ir Skaidra Jančaitė savo subtiliuose kūrybos procesuose rezonuoja su Lūšių ežero aplinka, kadaise užžėlusiomis kopomis ir didingo ežero bangomis bei vėjais.

Naujos skulptūros įsikurs poilsio vietoje „Žvejo krantas“ ir bus matomos tiek nuo kranto, tiek ir praplaukiantiems turistams. Tai yra tik pirmoji kūrėjų ekspedicijos veiksmo vieta. Kitos veiklos  startuos birželio antrąją savaitę, kuomet menų pleneras persikels į „Pakaso sodybą“, o birželio 21 dieną nuo Palūšės virš Lūšių ežero išsiskleis gausybe aitvarų ir vėliavų. 

Tuo metu ir visi norintys Ignalinos rajono gyventojai turės galimybę sukurti savo nedidelį aitvarą ir prisijungti prie laivų ekspedicijos, kuri plauks su skrendančiais dideliais aitvarais bei aitvarų keliamomis  spalvingomis vėliavomis.

Ir dar vienas įdomus dalykas. Lūšių ežero žvejai prie ,,Žvejo kranto” rado keistą objektą – baltą monolitą. Iš kur jis atsirado, neaišku. Kubas pastatytas ant tiltelio ir atrodo tikrai įspūdingai. Jau visai netrukus planuojama atverti šią vietą lankytojams ir organizuoti baltojo kubo stebėjimo ekskursijas.

Už informaciją ir nuotraukas dėkojame menininkui Mariui Abramavičiui, kuris maloniai sutiko dalintis gražiomis kūrybinėmis naujienomis. Tuo pačiu pristatome ir naują kultūros objektą – viešąją įstaigą Ažvinčių meno centrą, vadovas M.Abramavičius (tel. 8 677 88238, uzufoto@gmail.com). Taigi, lauksime naujų kūrybinių iniciatyvų bei informacijos apie dar vieną finansavimą gavusį šios įstaigos projektą ,,Orakulas”. 

parengė Lina Kovalevskienė,

Share this post

Parašykite komentarą