Pratęsiamas pereinamasis laikotarpis ūkininkaujantiems vietovėse, netekusiose mažiau palankių ūkininkauti vietovių statuso

Už reikalavimus atitinkantį plotą vietovėse, kurios, 2018 m. apibrėžus vietoves su didelėmis gamtinėmis kliūtimis, neteko mažiau palankių ūkininkauti vietovių statuso, šiemet bus tęsiamas pereinamasis laikotarpis ir mokama minimali 25 Eur/ha metinė kompensacinė išmoka. Tam pritarta Žemės ūkio ministerijoje vykusiame Programos valdymo komiteto posėdyje.

Šis sprendimas aktualus net 69 seniūnijoms, kurių bendras žemės ūkio paskirties žemės plotas siekia 500 276 ha. Šioms vietovėms buvo taikomas 3 metų trukmės (2018–2020 m.) pereinamasis laikotarpis ir mokėta 25 Eur/ha metinė kompensacinė išmoka. 

Išmokos ūkininkaujantiems buvusiose mažiau palankiose ūkininkauti vietovėse turėjo būti mokamos iki 2020 m. ir ne ilgiau kaip ketverius metus. Komitetas, atsiradus galimybei visiškai pasinaudoti 4 m. laipsnišku išmokų panaikinimo perėjimu, bei atsižvelgęs į ūkininkų ir socialinių partnerių susirūpinimą, nusprendė pratęsti pereinamąjį laikotarpį dar vieneriems metams, kad ūkininkams būtų lengviau prisitaikyti prie naujų sąlygų ir esamos padėties.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Share this post

Parašykite komentarą