Tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „Gulfood“ – Lietuvos gamintojų balsas

Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vasario 21 – 25 dienomis vykstančioje tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „Gulfood 2021“ jau vienuoliktą kartą tarp daugiau kaip šimto pasaulio šalių pristatomi ir gaminiai iš Lietuvos.

Šiemet mūsų šalies žemės ūkiui ir maisto pramonei dviejuose jungtiniuose Lietuvos stenduose atstovauja 21 Lietuvos įmonė. Šioms įmonėms tai galimybė patekti ne tik į Persijos įlankos regiono šalių rinką, bet ir į Azijos bei Afrikos rinkas. Parodos metu užmegzti kontaktai, pastebi Žemės ūkio ministerijos Tarptautinių reikalų ir eksporto skatinimo skyriaus vedėjas Antanas Venckus, jau ne vienai mūsų šalies įmonei padėjo sėkmingai prekiauti su tokiomis valstybėmis, kaip Seišelių Respublika, Marokas, Egiptas, Kataras, Pietų Afrikos Respublika ir kitomis šalimis.

„Į Jungtinius Arabų Emyratus daugiausiai eksportuojame pieno produktų bei gėrimų, tačiau pamažu plečiame produktų paletę. Tai įrodo ir parodoje dalyvaujančių įmonių įvairovė, ir eksporto apimtys, per pastarus 5 metus išaugusios kelis kartus. Tačiau tam, kad prekybos apimtys ir toliau plėstųsi ne tik šiame regione, būtina didinti Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės produktų žinomumą. Tokios regioninės parodos kaip „Gulfood 2021“ yra puiki proga Lietuvos gamintojams pristatyti save bei garsinti Lietuvos, kaip aukštos kokybės maisto produktų tradicijų šalies, vardą“, – teigia A.Venckus.

Parodoje pieno produktus pristato AB „Vilkyškių pieninė“, UAB „Marijampolės pieno konservai“, UAB „Litamilk“, ŽŪK „Pienas LT“. Gaminius iš grūdų – UAB „Amber pasta“, UAB „Malsena plius“, UAB „Grainmore“, UAB „Gudobelė“, UAB „Cerera foods“, maisto papildus ir dietinius maisto produktus – UAB „Ionicum“, šokoladus – UAB, Choco Group“, o šaltyje džiovintas uogas – UAB „Dehidra“.

Taip pat parodoje pristatoma UAB „Lašų duona“ (šakočiai, grikiai), UAB „Naujasis Nevėžis“ (sausi pusryčiai), AB „AUGA Group“ (paruoštos valgyti sriubos, košės), UAB „Acala Group“ (kombuča), UAB „Švenčionių vaistažolės“ (žolelių arbatos), UAB „Vis Aqua“ (vanduo), AB „Actas“ (actas), UAB „Ekko“ (rapsų aliejus), UAB „Maisto pilys“ (daržovių traškučiai, užkandžiai) įmonių produkcija. Lietuvos įmonių dalyvavimą parodoje remia Žemės ūkio ministerija, o organizuoja VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra.

Jau 26 kartą vykstanti paroda sulaukia didelio maisto produktų ir gėrimų sektoriaus gamintojų, esamų ir potencialių vartotojų – importuotojų, eksportuotojų, didžiųjų prekybos centrų atstovų, didmenininkų dėmesio. Šiemet vyksiančioje parodoje dalyvauja daugiau nei 2500 dalyvių, laukiama apie 100 tūkst. prekybos atstovų iš 120 pasaulio šalių. Parodoje pristatomi gėrimai, šaldyti produktai, mėsos, pieno produktai, duona ir jos kepiniai, ekologiški produktai ir kt.

2019 m. į JAE eksportuota žemės ūkio ir maisto produktų už 8 mln. eurų.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Share this post

Parašykite komentarą