Lietuvoje uždrausta realizuoti nesaugių kiaušinių siuntą iš Ukrainos

Nustačius mikrobiologinę taršą, uždrausta realizuoti ir nurodyta sunaikinti 38,4 tūkst. pakuočių baltų ant kraiko laikomų vištų kiaušinių iš Ukrainos, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Lietuvoje skubus tyrimas dėl galimai nesaugių produktų prekybos pradėtas gavus pranešimą iš Europos Sąjungos (ES) Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemos (RASFF) ir remiantis įmonės „Lidl Lietuva“ informacija.

Pranešime, kurį RASFF sistema išplatino Latvijos atsakinga institucija, teigiama, kad pardavėjas „Ovostas Europe Sia“ (Latvija) iš Ukrainos įvežė ir rinkoje išplatino baltus ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, kuriuose laboratoriniais tyrimais nustatyta mikrobiologinės taršos – salmonelių. Šių kiaušinių siuntą įsigijo ir Lietuvos rinkoje išplatino „Lidl Lietuva“.

Kaip skelbia VMVT, buvo nedelsiant uždrausta „Lidl Lietuva“ tiekti rinkai šios partijos kiaušinius iš Ukrainos. Taip pat iš rinkos buvo atrinkti kitos partijos ukrainietiškų kiaušinių mėginiai, kurie buvo ištirti Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute. Gauti tyrimų rezultatai atitiko teisės aktų normas, salmonelių kiaušiniuose neaptikta. Įmonės atsakingiems asmenims nurodyta įvertinti tiekėjo patikimumą ir priimti atitinkamas prevencines priemones, kad šalies vartotojus pasiektų tik saugi produkcija.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą