Jaunieji tuokiasi dėvėdami veido kaukes

Utenos rajono savivaldybės administracijos informacija

Visi santuokos ceremonijos dalyviai – jaunieji ir liudininkai dėl saugumo privalo dėvėti veido apsaugos priemones, tarpusavyje laikytis saugaus atstumo. Toks vaizdas Utenos civilinės metrikacijos įstaigoje prasidėjus karantinui dėl COVID-19 jau tapo kasdienybe.


Karantino metu ribojamas dalyvaujančių ceremonijoje asmenų skaičius, joje gali dalyvauti ne daugiau kaip 5 asmenys, neskaitant civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojo. Paprastai be jaunųjų ceremonijoje dalyvauja liudininkai ir fotografas.


Atsargumo priemonių pandemijos metu laikosi ir darbuotojos, registruojančios santuokas. Jos dėvi burnas ir nosis dengiančias kaukes, laikosi dviejų metrų atstumo. Po santuokos dezinfekuojami rašikliai, stalai ir kiti paviršiai.

„Nors gruodžio mėnuo nėra populiariausias tuoktuvėmis, yra numatę susituokti 11 porų. Nuo spalio 24 d. iki lapkričio 24 d. aukso žiedus sumainė aštuonios poros jaunavedžių, – sakė Utenos civilinės metrikacijos įstaigos vyresnioji specialistė Danguolė Stunžėnienė. – Pavasarį kai kurie būsimieji jaunavedžiai atsiėmė pareiškimus ir prašė nukelti vestuves vėlesniam laikui. Pastaruoju metu tokių prašymų nesulaukėme.“


2020 m. iki lapkričio 24 d. Utenos rajone susituokė 157 poros, išsituokė – 85 poros.

————————————-

Informaciją parengė:

Dokumentų valdymo ir bendrųjų reikalų skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistė Elvyra Sabalytė.

Share this post

Parašykite komentarą