Kas svarbiau – skambutis ar gyvybė?

Utenos apskrities keliuose, nuo lapkričio 16 d. iki lapkričio 22 d., bus vykdoma tikslinė prevencinė priemonė, dėl neteisėto naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant. Priemonė vykdoma atsižvelgiant į tai, kad dažnai neteisėtai naudojantis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, keliamas pavojus eismo saugumui.

Vykdant neviešą ir mišrų patruliavimą Utenos kelių policijos pareigūnai eismo taisyklių pažeidimus nustatinės turimomis naujausiomis vaizdo fiksavimo ir vaizdo perdavimo priemonėmis. Pranešimai apie skirtas administracines nuobaudas už padarytus pažeidimus, asmeniui bus siunčiami paštu arba elektroniniu paštu.

Prašome atkreipti dėmesį, kad spalio 7–13 dienomis Utenos apskrityje nustatyti 124 pažeidimai, dėl neteisėto naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant transporto priemones.

Eismo priežiūrą vykdantys policijos pareigūnai įspėja, kad dažnai mobiliojo telefono naudojimas vairuojant tampa eismo įvykio priežastimi. Įprotis naudotis mobiliaisiais telefonais yra labai paplitęs, vairuotojai nesusimąsto, kad tai kelia grėsmę kelyje ir blaško dėmesį, kuriam reikia susitelkimo.

GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

————————————–

Asta Šuminienė

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja

Share this post

Parašykite komentarą