Per dieną aplinkosaugininkai sraigtasparniu išžvalgė per 10 ežerų

Aplinkos apsaugos departamento Utenos valdybos pareigūnai pagal patvirtintą skrydžių su Karinėmis oro pajėgomis planą sraigtasparniu apžiūrėjo teritorijas ir užfiksavo pažeidimų Molėtų ir Utenos rajonuose.

Šio skrydžio metu pagrindinis dėmesys skirtas neteisėtam atliekų šalinimui, gyvosios gamtos apsaugos srities pažeidimams ir neteisėtiems darbams vandens telkinių pakrantės apsaugos juostose ir priekrantėse nustatyti.

Per skrydį buvo išžvalgytos daugiau nei dešimties vandens telkinių apylinkės ir aplinkinės teritorijos. Įtarimų sukėlę atvejai užfiksuoti ir atliekami tyrimai.

Skrisdami aplinkosaugos pareigūnai Molėtų rajone užfiksavo tam tikrus statybos ir žemės darbus, išsiskiriančius apimtimi. Nuvykus į užfiksuotą vietą, nustatyta, kad 42 ha plote įrengiant atskirus sklypus statomos vandens tiekimo ir elektros linijų komunikacijos, kasamos kūdros, kertami medžiai ir atliekami kiti darbai.

Dalis darbų vykdoma prie šalia esančio ežero vandens apsaugos juostoje, miško paskirties žemėje. Apie galimus teritorijų planavimo ir statybų pažeidimus ir miško priežiūrai nustatytų reikalavimų pažeidimus informuota Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija bei Valstybinė miškų tarnyba.

Dėl vandens apsaugos juostoms nustatytų reikalavimų pažeidimo pradėtas detalus tyrimas. Aplinkosaugos pareigūnai mano, kad gali būti sužalota ne mažiau kaip 2000 kv. m. ploto vandens telkinio apsaugos juostos, o žala aplinkai gali siekti apie 2 tūkst. eurų.

Aplinkos apsaugos departamentas

Photo by SPACEDEZERT on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą