R. Karbauskis: dėl koalicijos formavimo nesikalbame su niekuo

Vilnius, spalio 13 d. (ELTA).

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad kol kas jo vadovaujama partija dėl galimo koalicijos formavimo nesitaria su niekuo. Politikas taip pat akcentuoja, kad antrajame Seimo rinkimų ture „valstiečiams“ reikia laimėti bent 24 mandatus, norint formuoti valdančiąją daugumą.

„Mes dėl koalicijos galimo formavimo nesikalbame su niekuo. Nei Saulius Skvernelis nesikalba, nei aš nesikalbu dėl koalicijos kūrimo. Mes kalbamės dabar dar tik su kandidatais, su kolegomis apie tai, kad padėtume vieni kitiems antrajame rinkimų ture“, – žurnalistams Seime teigė R. Karbauskis.

Politikas taip pat pabrėžia, kad rinkimai pasibaigs tik antrajame rinkimų ture, tada, pasak jo, ir paaiškės, kas turės daugiau mandatų: ar centro kairė, ar dešinė.

Pasak R. Karbauskio,norint, kad „valstiečiai“ formuotų valdančiąją daugumą, jo vadovaujamai partijai reikia laimėti 24 mandatus antrajame Seimo rinkimų ture.

„Mes turime turėti plius tikriausiai 24, kad galėtume tikėtis formuoti valdančiąją koaliciją, tai yra iš tų kandidatų, kurie dabar dalyvauja, tik devyni galėtų pralaimėti“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Tai tikrai nemažai dar pralaimėti gali, kad mes vis dėlto galėtume formuoti valdančiąją daugumą“, – pridūrė jis.

Gailė Jaruševičiūtė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą