Naujas leidinys – apie gamtos paveldo objektus ir jų tvarkymą

Naujas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos (VSTT) leidinys „Gamtos paveldo objektai. Tvarkymas“ išsamiai supažindina su šalies gamtos paveldo objektų rūšimis ir jų įvairove, apsaugos ir tvarkymo istorija, šių objektų apsaugą, tvarkymą ir naudojimą reglamentuojančiais teisės aktais. Jame pateikti bendrieji ir specialieji gamtos paveldo objektų tvarkymo principai ir rekomendacijos, atskleista jo specifika.

Leidinys skirtas įvairių sričių specialistams, savivaldybių ir visuomenės atstovams, visiems fiziniams ir juridiniams asmenims, kurie ketina pradėti ar jau pradėjo tvarkyti gamtos paveldo objektus, jų aplinką. Jis bus naudingas ir žemės savininkams bei valdytojams, kurių žemėje yra šių objektų.

Knyga gausiai iliustruota. Joje publikuota net keli šimtai nuotraukų, kurios atskleidžia botaninių gamtos paveldo objektų – medžių išskirtinumą, iš arti parodo moksliniu ir estetiniu požiūriu įdomias geologinės struktūros ir geomorfologines formas, o iš drono užfiksuoti hidrografinių ir geologinių gamtos paveldo objektų vaizdai atspindi jų išskirtinę vertę ir unikalumą.

Plačiajai visuomenei leidinys bus pristatytas spalio mėnesį Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre. VSTT tinklapyje yra paskelbta elektroninė leidinio versija.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą