Norintiems įsirengti vietinę nuotekų valyklą ar įsirengti gatves sodų teritorijose nebereikės statybą leidžiančio dokumento

Aplinkos ministerija parengė statybos techninio reglamento dėl statybą leidžiančių dokumentų pataisas, kurias priėmus sumažės biurokratinė našta gyventojams, norintiems įsirengti vietinę nuotekų valyklą, nutiesti gatves mėgėjų sodų teritorijose ar atlikti jų rekonstrukciją.

“Lietuvoje tūkstančiai žmonių gyvena sodų teritorijose, labai dažnai patys už savo sukauptas lėšas tvarko aplinką, asfaltuoja gatves. Šis pakeitimas sodų gyventojams leis atsisakyti perteklinių formalumų įsirengiant ar rekonstruojant vietines gatveles. Labai svarbu, kad žmonėms bus paprasčiau, greičiau ir pigiau įsirengti valymo įrenginius, dėl to bus mažiau teršiama aplinka”, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Šiuo metu galioja reikalavimai, kad reikalingas statybą leidžiantis dokumentas norintiems mėgėjų sodų teritorijose įsirengti gatves ar atlikti jų rekonstrukciją. Siūloma atsisakyti statybą leidžiančio dokumento ir statybų užbaigimo procedūrų gatvėms susiformavusiose mėgėjų sodų teritorijose.

Siekiant kad gyventojai, kurie neturi galimybės prisijungti prie centralizuotų nuotekų valymo tinklų, galėtų sparčiau ir paprasčiau įsirengti vietinius valymo įrenginius ir pagerinti gyvenamųjų teritorijų ekologinę būklę, teisės akto projekte siūloma atsisakyti statybą leidžiančio dokumento ir statybų užbaigimo procedūrų tokiems statiniams.

Pastabas ir pasiūlymus „Dėl statybos techninio reglamento STR 1.05.01:2017 „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Nebaigto statinio registravimas ir perleidimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių šalinimas“ galima teikti iki rugsėjo 21 d. Teisės aktų informacinėje sistemoje (TAIS).

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą