Kai įmonės vadovai eina į socialinį dialogą

AB „Utenos trikotažas“ generalinė direktorė N. Kaučikienė ir AB „Utenos trikotažas“ profesinės sąjungos pirmininkė V. Bierontienė 2023 m. vasario 15 d. pasirašė naują, skirtą keturių metų laikotarpiui, AB „Utenos trikotažas“ kolektyvinę sutartį. Tai pažangus reiškinys, užtikrinantis darbuotojų ir darbdavio tarpusavio santykių teisinį reguliavimą. Kolektyvinės derybos – kompromisiniai sprendimai, kuriais derybų šalys išsprendžia konfliktus ir sumažina įtampą, kas aktualu šiam neramiam laikmečiui, tiek darbuotojui, tiek darbdaviui.
LR Darbo kodeksas numato, kad tik profesinė sąjunga turi teisę inicijuoti ir pasirašyti kolektyvines derybas su darbdaviu. Visuotiniame įmonės darbuotojų susirinkime yra priimta, kad KS punktai taikomi visiems įmonės darbuotojams, bet kai kurias papildomas naudas per socialinį fondą gauna tik profesinės sąjungos nariai.
Džiugu, kad įmonės vadovai eina į socialinį dialogą ir šiuo sudėtingu laikotarpiu – pasaulio, Lietuvos, įmonės mastu – darbuotojams liko pašalpos netekus artimųjų, naktinio darbo apmokėjimas didesniu tarifu nei numato LR Darbo kodeksas, pietų dotavimas valgykloje, ilgamečių darbuotojų jubiliejiniai sveikinimai, dovanos, dovanų čekiai įvairių metinių švenčių progomis.
Atsirado nauja KS eilutė – ilgamečiams darbuotojams, išeinantiems iš darbo savo noru, skiriama vienkartinė išmoka. Šito punkto įmonės KS istorijoje nėra buvę, to nenumato ir LR Darbo kodeksas.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašo kandidatė Nr. 4 į Utenos rajono savivaldybės tarybą Vilija Bierontienė
Politinė reklama apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės kampanijos sąskaitos

Share this post

Parašykite komentarą